ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Concurenţei analizează sectorul drepturilor de autor din România

06 Decembrie 2022   |   Agerpres

Autoritatea de concurenţă va analiza modul în care România a aderat la dispoziţiile europene privind drepturile de autor şi felul în care legislaţia a fost armonizată.

 
 
Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă sectorială cu privire la exercitarea, administrarea şi utilizarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe acestora, potrivit unui comunicat remis spre publicare.

Astfel, autoritatea de concurenţă va analiza modul în care România a aderat la dispoziţiile europene privind drepturile de autor şi felul în care legislaţia a fost armonizată.

Totodată, se va analiza atât modalitatea de reprezentare şi gestionare a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe în contextul digital, cât şi derularea relaţiei comerciale între organismele de gestiune colectivă, care administrează drepturile încredinţate, şi utilizatorii operelor protejate.

Necesitatea protejării drepturilor de autor şi a drepturilor conexe a fost accentuată de utilizarea din ce în ce mai frecventă a internetului, utilizare care a dus la o multitudine de posibilităţi în ceea ce priveşte transmiterea operelor protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe.


Pe parcursul desfăşurării analizei, autoritatea de concurenţă poate solicita informaţii şi documente tuturor actorilor implicaţi, companii, asociaţii sau autorităţi, care, de altfel, pot trimite orice informaţie relevantă sau pot contacta autoritatea.

În acest context, Consiliul Concurenţei va colabora atât cu asociaţiile, companiile, titularii de drepturi, organismele şi instituţiile publice, care pot trimite orice informaţie relevantă sau pot contacta autoritatea prin datele de contact aferente.

Autoritatea respectă confidenţialitatea datelor şi a informaţiilor aduse la cunoştinţă prin eventualele documente transmise ori prin interviurile cu persoanele interesate.

În urma anchetei sectoriale, Consiliul Concurenţei poate propune recomandări şi măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenţei, implicit asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii concurenţei, iniţiază procedurile necesare pentru a le sancţiona.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7537 / 19540
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...