ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au scăzut cu 0,1% în ianuarie

23 Februarie 2022   |   Agerpres

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 0,3% faţă de luna anterioară, până la 165,486 miliarde de lei, şi cu 8,0% (-0,4% în termeni reali) faţă de aceeaşi perioada a anului anterior.

 
 
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au scăzut în luna ianuarie 2022 cu 0,1% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 478,847 miliarde de lei, iar comparativ cu aceeaşi perioada a anului anterior s-au majorat cu 13,5% (4,7% în termeni reali), a anunţat miercuri Banca Naţională a României.
 
Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 64,2% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au scăzut cu 1,3% faţă de luna decembrie 2021, până la 307,348 miliarde de lei. Comparativ cu luna ianuarie 2021, acestea au crescut cu 11,8% (3,2% în termeni reali).
 
Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 0,3% faţă de luna anterioară, până la 165,486 miliarde de lei, şi cu 8,0% (-0,4% în termeni reali) faţă de aceeaşi perioada a anului anterior.
 
Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au scăzut cu 3,1% (până la 141,862 miliarde de lei) faţă de luna precedentă, iar faţă de luna ianuarie 2021 au înregistrat o creştere de 16,7% (7,7% în termeni reali).
 
Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, reprezentând 35,8% în volumul total al depozitelor clienţilor neguvernamentali, s-au majorat cu 2,2% faţă de luna decembrie 2021, ajungând până la nivelul de 171,498 miliarde de lei (exprimate în euro, acestea au crescut cu 2,2%, până la 34,668 miliarde de euro). Comparativ cu luna ianuarie 2021, indicatorul exprimat în lei a crescut cu 16,6% (14,9%, în cazul exprimării indicatorului în euro).
 
Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au crescut cu 0,9% faţă de luna decembrie 2021, până la 119,973 miliarde de lei, respectiv cu 1,0%, exprimate în euro. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, creşterea acestui indicator exprimat în lei a fost de 12,5% (10,8%, în cazul exprimării indicatorului în euro).
 
Depozitele în valută ale altor sectoare, exprimate în lei, au crescut cu 5,1% faţă de luna decembrie 2021, până la 51,525 miliarde de lei, evoluţie fiind similară cu cea a indicatorului exprimat în euro. Comparativ cu ianuarie 2021, indicatorul exprimat în lei s-a majorat cu 27,4% (25,5%, în cazul exprimării indicatorului în euro).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9571 / 17963
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...