ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Digi Communications a raportat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru al acestui an

17 Mai 2021   |   Agerpres

La 31 martie 2021, grupul a raportat venituri totale de 340,2 milioane de euro, în creştere cu 8,6% faţă de primul trimestru al anului trecut. Cheltuielile grupului din activităţi operaţionale s-au cifrat la 307,6 milioane de euro, în creştere faţă de 277,9 milioane de euro în T1 2020.

 
 
Grupul Digi Communications a raportat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, faţă de pierderi de 56 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut, arată Raportul trimestrial al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.
 
La 31 martie 2021, grupul a raportat venituri totale de 340,2 milioane de euro, în creştere cu 8,6% faţă de primul trimestru al anului trecut. Cheltuielile grupului din activităţi operaţionale s-au cifrat la 307,6 milioane de euro, în creştere faţă de 277,9 milioane de euro în T1 2020.
 
În România, Digi a realizat venituri de 208,8 milioane de euro, mai mari cu 8,5%,. "Creşterea veniturilor din România a fost determinată de creşterea numărului de RGU (unitate generatoare de venituri) pentru servicii de televiziune prin cablu şi internet şi date fixe în principal prin creştere organică, cât şi ca urmare a intrării în vigoare a Contractelor de transmitere către RCS & RDS a dreptului de a opera reţelele de comunicaţii electronice aparţinând companiilor din Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L ("Cedentii") în 2020", se precizează în raportul companiei.
 
Numărul de RGU din serviciile de Pay TV a crescut de la aproximativ 4,213 milioane la 31 martie 2020, la aproximativ 4,870 milioane la 31 martie 2021, un avans de aproximativ 15,6%, iar numărul RGU abonaţi la serviciile de internet şi date fixe a crescut de la aproximativ 2,875 milioane, la 3,440 milioane la 31 martie 2021, o creştere de aproximativ 19,7%. Creşterea a fost atât organică, datorată în principal investiţiilor în extinderea reţelei fixe de fibră optică şi pachetelor de internet şi date fixe, cât şi prin achiziţii.
 
Numărul de RGU din serviciile de telecomunicaţii mobile a urcat de la aproximativ 3,476 milioane, la aproximativ 3,796 milioane, o creştere de aproximativ 9,2%.
 
Pe de altă parte, numărul RGU abonaţi la serviciile de telefonie fixă a scăzut de la 1,070 milioane, la data de 31 martie 2020, la aproximativ 1,027 milioane la data de 31 martie 2021, un declin de aproximativ 4%, ca urmare a tendinţei generale de a migra de la telefonia fixă la serviciile de telecomunicaţii mobile, precizează compania.
 
Digi Communications N.V. este un operator european de top în domeniul comunicaţiilor electronice, cu operaţiuni în România, Ungaria, Spania. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11943 / 17257
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...