ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Doi deputaţi PNL atrag atenţia că, de vineri, aeronavele TAROM pot rămâne la sol

20 Martie 2019   |   AGERPRES

Conform tuturor reglementărilor naţionale şi internaţionale privind aviaţia civilă, în condiţiile în care TAROM nu are managerul care răspunde de valabilitatea certificatului de operator aerian, nu mai poate funcţiona legal "şi toate consecinţele economice şi de securitate greu de cuantificat le va suporta România".

 
 
Deputaţii PNL Lucian Bode şi Marius Bodea atrag atenţia că, începând de vineri, toate aeronavele TAROM pot rămâne la sol, în condiţiile în care nu există un Consiliu de Administraţie, iar mandatul managerului general expiră în cursul zilei de joi.

Lucian Bode menţionează că plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, demararea unei anchete în privinţa activităţii TAROM în perioada 2007 - 2018, verificări care vor fi făcute de către deputaţii din Comisia pentru transporturi.

"Dincolo de obiective, scop, mijloace, astăzi, împreună cu dl Marius Bodea, membru în Comisia de anchetă, vă semnalăm un fapt fără precedent în istoria acestei companii-fanion a României. Din 1954, de la înfiinţare, până în prezent, TAROM nu s-a confruntat cu o asemenea situaţie. Despre ce e vorba: domnul ministru Cuc a dat un mandat AGA, în care a dizolvat CA, au încetat mandatele membrilor CA, trei prin demisie, patru membri ai CA au fost demişi pe 15 martie. Mâine expiră mandatul directorului general, Werner Wolff. În condiţiile în care nu se pot îndeplini toate demersurile legale, în următoarele 24 de ore, începând cu 22 martie, de vineri, toate aeronavele TAROM vor fi blocate la sol. Aceasta este situaţia fără precedent şi este rezultatul unui demers iresponsabil al Guvernului României - au demis CA fără să numească un CA provizoriu, CA care putea să prelungească mandatul directorului general sau să numească un director general interimar", a declarat Bode, la Parlament.


Potrivit acestuia, conform tuturor reglementărilor naţionale şi internaţionale privind aviaţia civilă, în condiţiile în care TAROM nu are managerul care răspunde de valabilitatea certificatului de operator aerian, nu mai poate funcţiona legal "şi toate consecinţele economice şi de securitate greu de cuantificat le va suporta România".

"Este un gest iresponsabil al acestui guvern şi o dovadă a necesităţii de urgenţă a unei comisii de anchetă a tot ce înseamnă activitatea TAROM", a adăugat Lucian Bode.

La rândul său, Marius Bodea a arătat că orice companie aeriană funcţionează în baza unui certificat de operator aerian a cărei emitere şi valabilitate este condiţionată de existenţa unui manager.

"În momentul în care această funcţie, indiferent de titularul care o ocupă vremelnic, dispare, cum avem situaţia prezentă la TAROM - şi anume nu va mai putea fi numit un director general interimar pe o perioadă de timp - certificatul de operator aerian se suspendă, astfel încât toate aeronavele acestui operator aerian vor rămâne la sol. Impactul acestei situaţii nu poate fi cuantificat. (...) Practic este o situaţie fără precedent în lume. (...) Fără un manager responsabil, certificatul de operator aerian, care a fost emis cu condiţia existenţei acestui personaj cheie, nu mai este valabil", a susţinut Bodea, fost director al Aeroportului Iaşi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16908 / 17226
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...