ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Economia mondială are o şansă crescută pentru o aterizare lină, susţin oficialii G20

28 Februarie 2024   |   AGERPRES

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei.

 
 
Economia mondială are o şansă crescută pentru a înregistra o aterizare lină, susţin miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 într-o variantă de lucru a comunicatului ce urmează a fi publicat la finalul reuniunii lor din Brazilia, transmite Bloomberg.

"Considerăm că probabilitatea unei aterizări line a economiei mondiale a crescut. Riscurile la adresa perspectivelor economiei mondiale sunt mai echilibrate. Printre riscurile în sus se numără şi o dezinflaţie mai rapidă decât se preconiza", se precizează în varianta de comunicat final consultată de Bloomberg News.

Textul comunicatului nu a fost finalizat şi este posibil să facă obiectul unor negocieri intense la Sao Paulo, încă înainte de sosirea miniştrilor de Finanţe din G20, aşteptată pentru miercuri. Reuniunea G20 din Brazilia este deja marcată de clivaje semnificative, în special când vine vorba de războaiele din Ucraina şi Gaza. În proiectul de comunicat, printre provocări sunt menţionate "conflictele din multe regiuni ale lumii", fără a fi menţionat în mod specific despre ce conflicte este vorba, în ideea de a ajunge la un consens între statele membre.


Cu toate acestea, comunicatul reflectă o viziune mai optimistă cu privire la economia mondială, care s-a chinuit în ultimii ani să depăşească impactul pandemiei, explozia inflaţiei şi majorarea dramatică a dobânzilor.

"Inflaţia s-a redus în multe economii, graţie în mare parte unor politici monetare adecvate, reducerii blocajelor de-a lungul lanţurilor de aprovizionare" şi moderării preţurilor la materii prime, se precizează în comunicatul G20. Totuşi, în comunicat se atrage atenţia asupra pericolului "unor dinamici inflaţioniste negative, rezultate din înăsprirea condiţiilor financiare".

La o conferinţă de presă organizată marţi la Sao Paulo, secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, a menţionat rolul important al SUA, apreciind că "tranziţia Americii spre o aterizare lină a susţinut creşterea economiei mondiale". Yellen a recunoscut că printre riscurile care planează asupra perspectivelor se numără conflictele prelungite din Ucraina şi Orientul Mijlociu precum şi problema datoriilor care afectează statele cu venituri mici. Yellen a menţionat faptul că "inflaţia a încetinit în multe ţări", dar s-a abţinut să sugereze că acum ar putea fi timpul pentru reducerea dobânzilor.

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei. G20 reuneşte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia şi statele Uniunii Europene (UE).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 813 / 17226
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...