ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Executivul a aprobat rectificarea bugetului AFM pentru 2022

30 Noiembrie 2022   |   Agerpres

În ceea ce priveşte programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, aici se suplimentează valoarea creditelor bugetare cu peste 97 milioane de lei pentru plata cererilor de decontare depuse până la sfârşitul anului 2022.

 
 
Executivul a aprobat în şedinţa de marţi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Hotărârea pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat.
 
Conform unui comunicat al MMAP, rectificarea are în vedere susţinerea şi realizarea proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului, respectiv pentru a asigura resursele financiare pentru: programul privind protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare - valoarea creditelor de angajament de peste 1,8 miliarde de lei pentru lansarea unei sesiuni de depunere a proiectelor vizând dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă, a celor pentru colectarea apelor uzate şi a staţiilor de tratare/epurare a apei, precum şi asigurarea conectării utilizatorilor finali la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare; programul privind iluminatul public stradal (lămpi cu LED), unde valoarea creditelor de angajament se suplimentează cu 500 milioane de lei;
 
De asemenea, rectificarea vizează şi programul privind creşterea eficienţei energetice de înlocuire a becurilor uzate cu becuri led, al cărui obiect este finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma unui voucher, pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţă cu becuri cu led noi, mai performante din punct de vedere energetic. Scopul programului îl constituie reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră în locuinţe, pentru utilizatorii casnici. Valoarea creditelor de angajament şi a creditelor bugetare în acest caz este de 400 milioane de lei.
 
În ceea ce priveşte programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, aici se suplimentează valoarea creditelor bugetare cu peste 97 milioane de lei pentru plata cererilor de decontare depuse până la sfârşitul anului 2022.
 
Prin Hotărârea pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat, au fost alocate sume suplimentare şi pentru alte programe derulate prin AFM, se mai menţionează în comunicat.
 
De asemenea, Administraţia Fondului pentru Mediu va implementa două programe de finanţare prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), respectiv programul "Prima conectare", prevăzut la Capitolul Pilonul I, Tranziţie verde, Componenta C1: Managementul apei, punctul I3. Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare existente, prin care va fi asigurată branşarea/racordarea gospodăriilor vulnerabile la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare, şi programul de finanţare a instalaţiilor de reciclare a deşeurilor, prevăzut la Capitolul Pilonul I, Tranziţie verde, Componenta C3. Managementul deşeurilor, Subinvestiţia I1.d. Construirea instalaţiilor de reciclare a deşeurilor, pentru a îndeplini obiectivele de reciclare din pachetul de economie circulară. Prin acest program va fi asigurată susţinerea financiară a operatorilor economici în vederea creşterii capacităţilor de reciclare a deşeurilor la nivel naţional. Acestea se realizează în baza Acordurilor de implementare încheiate cu MMAP. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5282 / 17226
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...