ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Franţa şi România sunt ţările membre UE cu cele mai mari deficite de cont curent în trimestrul al doilea

05 Octombrie 2022   |   AGERPRES

Conform Eurostat, deficitul de cont curent al României s-a dublat de la un trimestru la altul, de la 5,2 miliarde de euro în primul trimestru până la 11 miliarde de euro în trimestrul al doilea.

 
 
Uniunea Europeană a înregistrat un deficit de cont curent de 37,4 miliarde de euro în al doilea trimestru al acestui an, în rândul statelor membre cele mai mari deficite fiind înregistrate în Franţa (15,6 miliarde de euro) şi România (11 miliarde de euro), conform estimărilor publicate miercuri de Eurostat.

Nu mai puţin de 18 state membre UE au înregistrat un deficit de cont curent în trimestrul al doilea. La polul opus, cele mai mari excedente de cont curent au fost înregistrate în Germania (22,9 miliarde de euro), Irlanda (15,8 miliarde de euro) şi Danemarca (12,9 miliarde de euro).

Conform Eurostat, deficitul de cont curent al României s-a dublat de la un trimestru la altul, de la 5,2 miliarde de euro în primul trimestru până la 11 miliarde de euro în trimestrul al doilea.


În cazul UE, deficitul de cont curent de 37,4 miliarde de euro din trimestrul al doilea este echivalent cu 1% din PIB-ul comunitar şi vine după un excedent de 8,8 miliarde de euro (0,2% din PIB) în primul trimestru al acestui an şi un excedent de 104,8 miliarde de euro (2,9% din PIB) în trimestrul al doilea al anului trecut.

În relaţiile cu principalii săi parteneri comerciali, UE a înregistrat un excedent de cont curent pe relaţia cu Marea Britanie (43,6 miliarde de euro), Elveţia (20,5 miliarde de euro), centrele financiare offshore (7,6 miliarde de euro), Canada (7,4 miliarde de euro), Hong Kong (6,3 miliarde de euro), Brazilia (5,1 miliarde de euro), SUA (3,9 miliarde de euro) şi Japonia (600 milioane de euro). Deficite au fost înregistrate pe relaţia cu China (50,8 miliarde de euro), Rusia (33,4 miliarde de euro) şi India (3,7 miliarde de euro).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6499 / 17695
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...