ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Freedom24, platforma de investiții la bursă, se lansează în România

21 Mai 2024   |   BizLawyer

● Freedom24 este un broker de retail care activează în Uniunea Europeană și oferă acces la peste 1 milion de instrumente financiare tranzacționate pe cele mai mari burse de valori din lume ● Lansată în 2019, platforma Freedom24 deservește în prezent peste 250.000 de clienți din UE ● Compania-mamă, Freedom Holding Corp. (înființată în 2008), este un grup internațional de investiții listat la bursa NASDAQ, cu operațiuni în Statele Unite, Europa și Asia Centrală.

 
 
Freedom Holding Corp, grupul internațional de investiții listat la bursa NASDAQ, și-a lansat platforma de investiții Freedom24, în România. Înființat în 2008, grupul dispune de o experiență vastă pe piețele din SUA, Europa și Asia Centrală și are o capitalizare de piață de aproximativ 4,8 miliarde de dolari.

Cu peste 250.000 de clienți activi în Europa, Freedom24 își extinde acum serviciile în România, oferind investitorilor români acces la oportunități de investiții la cele mai mari burse de valori din lume.

„Suntem încrezători că platforma Freedom24 va fi foarte bine primită pe piața românească. Românii au un apetit tot mai mare pentru investiții în companiile globale, inovatoare, listate la bursele internaționale. Oferim clienților noștri toate resursele de care au nevoie pentru a realiza investiții de succes, de la acces direct la cele mai mari burse de valori din lume, analize profesionale ale titlurilor de valoare, la aplicații de tranzacționare ușor de utilizat și suport în limba română”, declară Olga Milko, Business Development Director în cadrul Freedom24.


Investiții la bursele din America, Europa și Asia cu comisioane reduse și transparente

Freedom24 oferă investitorilor de retail din România posibilitatea de a tranzacționa peste 1.000.000 de instrumente financiare, incluzând acțiuni, ETF-uri, contracte futures, obligațiuni și altele, pe 15 dintre cele mai importante burse din lume, cum ar fi NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, Euronext, LSE și Deutsche Börse. Platforma se distinge printr-o structură de comisioane extrem de competitivă în Europa, cu tarife începând de la doar 0,02 euro per acțiune sau ETF, 2 euro per ordin și 0,65 dolari pe contract pentru opțiunile pe acțiuni americane. Clienții beneficiază, de asemenea, de o serie de avantaje exclusive. Printre acestea se numără recomandări de investiții săptămânale gratuite, oferite de analiști recunoscuți de Bloomberg, cu un randament mediu de 16%, asistență în limba română și opțiunea de a colabora cu un manager personal, pentru a maximiza oportunitățile de investiții.

Conformitatea cu reglementările în domeniu și garanțiile acordate investitorilor 

Freedom24 îndeplinește cele mai înalte standarde de reglementare în domeniu. Brokerul este reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru (CySEC), cu autorizație de funcționare în toate statele membre ale UE și este în conformitate cu MiFID II - un cadru de reglementare care asigură cel mai înalt nivel de protecție a investitorilor din UE. Fondurile clienților sunt asigurate de ICF (Fondul de Compensare a Investitorilor) pentru o sumă de până la 20.000 EUR. Brokerul este membru al Euroclear Bank și al AFME (Asociația Piețelor Financiare din Europa) și se supune periodic auditurilor și procedurilor de due diligence efectuate de Deloitte. Agenția internațională de rating S&P a atribuit brokerului ratingul de credit pe termen lung de B/B, cu perspectivă stabilă.

Planuri avantajoase de economisire zilnică și pe termen lung

Freedom24 oferă clienților dobândă pentru banii neinvestiți, garantând un venit pasiv chiar și în perioadele de pauză de la investițiile active. Brokerul oferă gratuit două tipuri de planuri de economisire: zilnică și pe termen lung. Fiecare client primește automat un cont de economii odată cu deschiderea contului de tranzacționare, beneficiind de dobânzi de până la 3,89% pe an pentru soldul în euro și 5,31% pe an pentru soldul în dolari americani. Fondurile din contul de economii sunt accesibile oricând, fără restricții de retragere și fără un plafon maxim de depunere. Pentru cei care preferă planuri pe termen mai lung, brokerul oferă depozite fixe pe perioade de 3, 6 sau 12 luni, cu rate de până la 8,76% pe an pentru dolari americani și până la 6,42% pe an pentru euro.

Deschiderea unui cont de tranzacționare pe Freedom24 este rapidă, gratuită și se realizează complet online: clienții trebuie să încarce fotografiile a două documente (un act de identitate și o dovadă de adresă, cum ar fi o factură de utilități) și să facă un selfie. Platforma este ușor de folosit și permite utilizatorilor să vizualizeze cotații bursiere în timp real, să efectueze tranzacții și să își monitorizeze portofoliul de investiții. Platforma de tranzacționare Freedom24 este disponibilă atât în versiunea pentru desktop, cât și ca aplicație mobilă (iOS, Android și Huawei).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 297 / 17216
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...