ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fuziunile şi achiziţiile mondiale au crescut semnificativ în T1, după un val de achiziţii majore

28 Martie 2024   |   AGERPRES

Bancherii de investiţii spun că încrederea directorilor pentru a încheia noi tranzacţii s-a îmbunătăţit în urma câştigurilor solide, a potenţialelor reduceri ale dobânzilor în 2024 şi a relansării pieţelor bursiere.

 
 
Activitatea globală de fuziuni şi achiziţii (M&A) s-a redresat în primul trimestru din 2024, după dificultăţile din 2023, în urma revenirii mega tranzacţiilor, un motiv de bucurie pentru bancherii de investiţii şi pentru avocaţi, care aşteptau o revenire, transmite Reuters.

Potrivit datelor furnizate de firma Dealogic, valoarea totală a fuziunilor şi achiziţiilor încheiate la nivel global în primele trei luni din acest an a urcat cu 30%, la aproximativ 755,1 miliarde de dolari, iar numărul tranzacţiilor care au depăşit valoarea de 10 miliarde de dolari a urcat la 14, faţă de cinci în primul trimestru din 2023.

Bancherii de investiţii spun că încrederea directorilor pentru a încheia noi tranzacţii s-a îmbunătăţit în urma câştigurilor solide, a potenţialelor reduceri ale dobânzilor în 2024 şi a relansării pieţelor bursiere.


"Derularea unor tranzacţii importante este un indiciu mult mai direct al revenirii încrederii pe piaţă, deoarece şefii şi Consiliile de Administraţie, datorită naturii marilor tranzacţii, devin mai conservatori când abordează astfel de afaceri. De aceea credem că activitatea din prezent ne arată că ne îndreptăm în direcţia potrivită", a apreciat Blair Effron, de la banca de investiţii Centerview Partners.

Pe regiuni, volumul fuziunilor şi achiziţiilor în SUA a urcat cu 59% (până la 431,8 miliarde de dolari), în Europa a crescut cu 64%, în timp ce în Asia-Pacific volumul fuziunilor şi achiziţiilor a scăzut cu 40%.

Potenţiala redresare a pieţei, după debutul de succes al Astera Labs şi Reddit, va spori activitatea de fuziuni şi achiziţii, estimează bancherii de investiţii.

Printre cele mai importante tranzacţii în primul trimestru din 2024 se află preluarea Discover Financial de către Capital One (35,3 miliarde de dolari), achiziţionarea Ansys de către Synopsys (35 miliarde de dolari) şi preluarea Endeavor Energy de către Diamondback Energy (26 miliarde de dolari).

În primele trei luni din acest an, au fost anunţate pe plan global 13 tranzacţii de separare corporativă, cu o valoare de peste un miliard de dolari, faţă de opt în primul trimestru din 2023. "

"Anul acesta este în grafic să fie unul din cei mai importanţi în privinţa activităţii de separare corporativă", susţine David Dubner, de la Goldman Sachs.

Deşi în mod obişnuit sectorul tehnologic era cel mai mare motor al tranzacţiilor, s-a confruntat cu un declin sever anul trecut. Dar acum s-a redresat, iar tranzacţiile au crescut cu peste 42%, la 153,8 miliarde de dolari.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 188 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...