ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Germania salută proiectul UE privind combustibilii sintetici (Reuters)

24 Martie 2023   |   Agerpres

Într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene şi consultată de Reuters vineri, Ministerul Transporturilor din Germania salută propunerea UE care permite vânzarea maşinilor echipate cu motoare cu combustie, care folosesc exclusiv combustibili sintetici, dar a cerut ca legislaţia să permită înmatricularea lor şi după 2035.

 
 
Germania salută propunerea Uniunii Europene de a rezolva disputa legată de planificata interdicţie în blocul comunitar a vânzărilor de maşini noi cu motoare pe combustie din 2035, dar a cerut asigurări clare de la Bruxelles că vehiculele care folosesc combustibili sintetici vor fi permise dincolo de termenul limită, transmite Reuters.
 
Într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene şi consultată de Reuters vineri, Ministerul Transporturilor din Germania salută propunerea UE care permite vânzarea maşinilor echipate cu motoare cu combustie, care folosesc exclusiv combustibili sintetici, dar a cerut ca legislaţia să permită înmatricularea lor şi după 2035.
 
După luni de negocieri, Parlamentul European, Executivul comunitar şi statele membre UE au convenit anul trecut ca termen limită anul 2035 pentru retragerea maşinilor care emit dioxid de carbon. Aceste reglementări vor face imposibilă vânzarea de maşini noi cu motoare pe combustie după 2035. Dar, luna aceasta, principala politică a blocului comunitar destinată să accelereze tranziţia Europei la vehiculele electrice a fost pusă pe pauză, după ce Germania şi-a exprimat, în ultimul moment, opoziţia faţă de această iniţiativă. Berlinul vrea să fie permise vânzările de maşini noi cu motoare pe combustie dacă utilizează combustibili sintetici.
 
Anterior, Reuters anunţase că CE caută să rezolve disputa cu un nou proiect care să permită vânzarea maşinilor echipate cu motoare cu combustie, dacă ele folosesc doar combustibili neutri din punct de vedere climatic.
 
Deşi a salutat propunerea, Ministerul Transporturilor din Germania susţine în scrisoare că propunerea trebuie transmisă fără întârziere Comitetului tehnic pentru autovehicule al CE, iar licenţierea combustibililor neutri din punct de vedere climatic ar trebui luată în considerare în cazul obiectivelor UE privind emisiile la autovehicule şi vehicule comerciale uşoare.
 
Într-un mesaj postat vineri pe Twitter, ministrul Transporturilor din Germania, Volker Wissing, a scris: "Vrem ca maşinile care folosesc combustibili prietenoşi cu mediul să poată fi înmatriculate în viitor".
 
Deşi nu este pe agenda oficială, problema ar putea fi discutată vineri la summitul UE.
 
Ministrul Economiei, Robert Habeck, crede că disputa între Ministerul Transporturilor din Germania şi Comisia Europeană este acum rezolvată şi problema ar trebui reglementată marţi, când are loc reuniunea miniştrilor Energiei din UE.
 
UE susţine că implementarea reglementării în 2035 este crucială, deoarece durata medie de viaţă a noilor maşini este de 15 ani, deci intrarea în vigoare mai târziu a interdicţiei ar face imposibil obiectivul UE de a ajunge la emisii nete zero până în 2050, în condiţiile în care sectorul transporturilor este responsabil pentru aproximativ un sfert din emisiile din UE.
 
O parte din industria auto a UE face lobby pentru relaxarea reglementărilor. Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a declarat luni că în opinia sa Berlinul "are o poziţie adecvată", încercând să se asigure că pot fi utilizaţi combustibilii sintetici la noile maşini cu motoare pe combustie după 2035. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3679 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...