ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grup Feroviar Român va contesta amenda primită de la Consiliul Concurenţei şi va cere suspendarea plăţii acesteia

30 Iulie 2024   |   BizLawyer

Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), din cadrul Consiliului Concurenţei, a sancţionat Grup Feroviar Român cu 3,49 milioane lei pentru că nu a respectat măsurile impuse de organismul naţional de reglementare şi nu a permis accesul tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii pe care le operează în staţia CF Palas din zona Portului Constanţa.

 
 
Grup Feroviar Român va contesta amenda primită de la Consiliului Concurenţei de 3,49 milioane de lei şi va cere suspendarea plăţii acesteia, au anunţat, marţi, reprezentaţii companiei, într-un comunicat.

"Constatăm cu regret că sancţiunea venită din partea Consiliului Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), din cadrul Consiliului Concurenţei, are ca obiect o speţă veche, care de la momentul semnalării şi până în prezent a fost soluţionată de Grup Feroviar Român. În urma demersurilor noastre, care au urmat cu stricteţe procedura legală de obţinere a autorizaţiei de exploatare şi timpii de soluţionare prevăzuţi de aceasta, CFR Marfă are în prezent acces pe LFI PALAS, pentru liniile 8-13. Din această perspectivă, considerăm că amenda aplicată nu are corespondent real şi ne exprimăm dezamăgirea faţă de faptul că aceasta ar putea imobiliza fonduri destinate unor viitoare investiţii", se arată în documentul citat.


Având în vedere toate aceste aspecte, Grup Feroviar Român va contesta amenda, va cere suspendarea plăţii acesteia şi va continua să investească în dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor pe care le oferă, au menţionat sursele citate.

Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), din cadrul Consiliului Concurenţei, a sancţionat Grup Feroviar Român cu 3,49 milioane lei pentru că nu a respectat măsurile impuse de organismul naţional de reglementare şi nu a permis accesul tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii pe care le operează în staţia CF Palas din zona Portului Constanţa.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, CNSDF, a decis, în octombrie 2023, ca urmare a unei plângeri a CFR Marfă, ca Grup Feroviar Român SA (GFR) şi Trans Expedition Feroviar SRL (TEF) să acorde, în condiţii echitabile, nediscriminatorii şi transparente, dreptul de acces tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii din staţia CF Palas şi la serviciile oferite în cadrul acestor infrastructuri.

Totodată, GFR trebuia să publice descrierea infrastructurilor de servicii din staţia CF Palas, a serviciilor oferite în cadrul acestor infrastructuri şi tarifele percepute, inclusiv informaţii privind procedura de coordonare şi criteriile de prioritizare, pentru maximizarea capacităţii disponibile.

De asemenea, compania trebuia să recalculeze şi să publice tarifele pentru serviciile oferite în cadrul acestor infrastructuri.

"GFR nu a implementat integral măsurile impuse de CNSDF, motiv pentru care a fost sancţionat. CNSDF va continua monitorizarea modului în care compania respectă legislaţia şi va aplica amenzi suplimentare în cazul în care GFR nu asigură acces nediscriminatoriu operatorilor de transport feroviar", se menţionează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 17314
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...