ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grup Şerban Holding investeşte 62 ,5 mil. € prin două proiecte aprobate pentru finanţare la AFIR

02 Octombrie 2024   |   Agerpres

Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 286 milioane de lei.

 
 
Grup Şerban Holding investeşte 62,5 milioane euro, în următorii patru ani, prin două proiecte majore aprobate pentru finanţare la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Conform unui comunicat remis, miercuri, spre difuzare, proiectele sunt destinate procesării şi depozitării cartofilor.

Primul proiect vizează o linie de procesare a cartofilor prăjiţi congelaţi şi a fulgilor de cartofi. Proiectul, intitulat Fabrica de Procesare a Cartofilor, depus prin Programul Naţional de Investiţii InvestAlim, pe 24 decembrie 2023 şi declarat eligibil cu finanţare pe 24 septembrie 2024, presupune implementarea unei linii robotizate de procesare a cartofilor prăjiţi congelaţi şi a fulgilor de cartofi în localitatea Sascut, judeţul Bacău.


"Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai târziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în România: procesarea cartofilor pentru producţia de cartofi prăjiţi congelaţi şi fulgi de cartofi", a declarat Nicolae Şerban, fondator al Grupului Şerban Holding, citat în comunicat.

Linia va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România cu capital românesc şi va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiţi şi 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, iar producţia va fi destinată atât pieţei locale, cât şi celei internaţionale. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiţi şi 6.000 tone de fulgi de cartofi.

De asemenea, Grup Şerban Holding lucrează la implementarea sistemului Sustainable Social Ecosystem, un concept care va atrage şi educa fermierii locali. Scopul este de a împărtăşi know-how-ul companiei în agribusiness şi de a invita fermierii să exploreze noi oportunităţi în domenii precum legumicultură, creşterea oilor, bovinelor sau producţia de ouă.

"Prin această iniţiativă, vom amplifica impactul modelului nostru de business şi vom contribui la reducerea amprentei de carbon prin utilizarea tehnologiilor agricole eficiente şi sustenabile, lucrând împreună pentru un mediu mai curat şi o agricultură mai verde", a subliniat Şerban.

Potrivit sursei citate, fabrica de procesare va folosi şi legumele cultivate de fermierii locali sprijiniţi prin programul Sustainable Social Ecosystem.

Valoarea totală a investiţiei este de 47,2 milioane euro, din care fonduri nerambursabile 28,3 de milioane de euro.

De asemenea, Grupul a fost declarat eligibil pentru un al doilea proiect major destinat depozitării şi procesării cartofilor şi finanţat prin măsura DR 22 - Investiţii în condiţionarea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole.

Proiectul include construcţia a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone. De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătraţi şi o linie de sortare, spălare şi ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit.

Până la finalul anului 2024, compania îşi va consolida poziţia pe piaţă ca principal depozitar frigorific din România, cu o capacitate de 21.500 de tone. După finalizarea proiectului, grupul va dispune de o capacitate totală de 51.500 de tone de depozitare frigorifică.

Valoarea totală a proiectului este de 15,3 milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de 9,99 milioane de euro.

Acest proiect va sprijini capacitatea companiei de a depozita, sorta şi pregăti cartofii pentru procesare şi distribuţie, facilitând gestionarea eficientă a producţiei în propriile facilităţi.

"Prin cele două proiecte - fabrica de procesare a cartofilor şi halele de depozitare şi procesare - completăm ciclul iniţiat de Grup Şerban Holding în ultimii ani. Aceste investiţii, realizate prin proiectul naţional InvestAlim şi cu sprijinul fondurilor europene prin AFIR, închid cercul lanţului nostru de producţie: de la recoltare, la procesare, depozitare şi livrare. Astfel, obţinem un control complet al procesului, asigurând o calitate constantă şi o eficienţă superioară", a declarat Irina Şerban, co-fondatoare Grup Şerban Holding, în comunicat.

Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 286 milioane de lei.

Grup Şerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care şi-a început activitatea în Oneşti, în 1994. Structura grupului este integrată şi are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea bovinelor Angus şi a ovinelor Ile de France, panificaţie, patiserie-cofetărie, alimentaţie publică (lanţ propriu de magazine - Băcăniile Şerban, Grill, cafeteria LuMA), distribuţie şi transport.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1834 / 19504
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...