Hidroelectrica şi compania norvegiană SINTEF au demarat un proiect comun în domeniul producerii de energie electrică în hidrocentrale
04 Noiembrie 2024
BizLawyerÎn urma semnării Acordului de Parteneriat s-a demarat, la nivelul celor două companii partenere Hidroelectrica şi SINTEF, implementarea Proiectului "Networking, schimb, partajare şi transfer de cunoştinţe, tehnologie, experienţă şi practici în domeniul producerii de energie electrică în hidrocentrale".
Companiile Hidroelectrica şi SINTEF au demarat implementarea proiectului "Networking, schimb, partajare şi transfer de cunoştinţe, tehnologie, experienţă şi practici în domeniul producerii de energie electrică în hidrocentrale", anunţă Hidroelectrica într-un comunicat transmis luni.
În luna martie 2024, au fost publicate primele informaţii privind deschiderea apelului "Open Call for Bilateral Cooperation in the Green Transition". Workshop-ul de prezentare a avut loc în 23 aprilie 2024, bugetul alocat fiind de 1,250 milioane euro, în cadrul instrumentului de finanţare EEA & Norway Grants 2014 - 2021.
Granturile SEE şi Norvegiene sunt finanţate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Granturile au două obiective - de a contribui la o Europă egală, atât din punct de vedere social, cât şi economic - şi de a consolida relaţiile dintre Islanda, Liechtenstein şi Norvegia şi cele 15 state beneficiare din Europa. Obiectivul granturilor este de a reduce disparităţile sociale şi economice şi de a consolida relaţiile bilaterale. Acest lucru consolidează piaţa internă, conducând la o Europă mai prosperă.
În luna martie 2024, au fost publicate primele informaţii privind deschiderea apelului "Open Call for Bilateral Cooperation in the Green Transition". Workshop-ul de prezentare a avut loc în 23 aprilie 2024, bugetul alocat fiind de 1,250 milioane euro, în cadrul instrumentului de finanţare EEA & Norway Grants 2014 - 2021.
Granturile SEE şi Norvegiene sunt finanţate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Granturile au două obiective - de a contribui la o Europă egală, atât din punct de vedere social, cât şi economic - şi de a consolida relaţiile dintre Islanda, Liechtenstein şi Norvegia şi cele 15 state beneficiare din Europa. Obiectivul granturilor este de a reduce disparităţile sociale şi economice şi de a consolida relaţiile bilaterale. Acest lucru consolidează piaţa internă, conducând la o Europă mai prosperă.
"Considerând că aplicarea la acest apel este o oportunitate de a contribui mai bine la tranziţia energetică în Europa prin consolidarea colaborării cu unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai sectorului hidroenergetic norvegian şi la nivel global, prin desfăşurarea de activităţi bine definite legate de nevoile noastre comune de îmbunătăţire şi dezvoltare, beneficiind de finanţare în cadrul Programului de Granturi SEE & Norvegia, echipa de specialişti în accesarea de finanţări Hidroelectrica a elaborat şi depus cererea de finanţare în termenul solicitat, în 31 mai 2024", se scrie în comunicat.
Conform condiţiilor menţionate în documentele apelului, Hidroelectrica şi SINTEF au fost considerate eligibile să acceseze acest instrument de finanţare, care reprezintă o oportunitate pentru Hidroelectrica de a obţine suport de specialitate din partea unei companii cu experienţă la nivel european, pentru dezvoltarea cunoştintelor şi abilităţilor specialiştilor proprii în implementarea la nivelul companiei a soluţiilor moderne de optimizarea a programării funcţionării centralelor hidroelectrice care vor conduce la eficientizarea producţiei şi ulterior a comercializării energiei electrice produse din surse regenerabile în capacităţile aflate în portofoliu.
În urma semnării Acordului de Parteneriat Hidroelectrica - SINTEF în 21 octombrie 2024 şi a aprobării sale de către Operatorul de Fond Innovation Norway, ca urmare a evaluării realizate de EEA & Norway Grants în 23.10.2024 şi a Contractului de Proiect (Grant Offer Leter) nr. 2024/392262 prin care s-a aprobat accesarea finanţării nerambursabile în valoare de 214.459 euro, în cadrul Mecanismului Financiar 2014-2021: "Open Call for Bilateral Cooperation in the Green Transition", s-a demarat, la nivelul celor două companii partenere Hidroelectrica şi SINTEF, implementarea Proiectului "Networking, schimb, partajare şi transfer de cunoştinţe, tehnologie, experienţă şi practici în domeniul producerii de energie electrică în hidrocentrale".
Hidroelectrica, cea mai importantă companie românească de producere a energiei electrice cu o lungă istorie în operarea hidrocentralelor, urmărind dezvoltarea în continuare a unui sistem energetic durabil va derula acest proiect împreună cu compania norvegiană SINTEF, recunoscută ca lider mondial în soluţii de optimizare a programării funcţionării centralelor hidroelectrice.
Hidroelectrica operează 187 de hidrocentrale cu o capacitate totală de 6,3 GW şi deţine un parc eolian cu o putere instalată de 108 MW, acoperind şi 13,9% din piaţa concurenţială de energie electrică din ţară.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5 / 17912 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Prime Label, companie din portofoliul european al fondului de private equity Innova Capital, achiziționează tipografia românească Grafoprint. Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat vânzătorul, avocații Stratulat Albulescu au lucrat pentru cumpărători
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
IAM Global Leaders 2025 | 12 români, printre care Ana-Maria Baciu (Baciu Partners), Sorina Olaru și Florina Firaru (NNDKP), Alina Tugearu (ZRVP) și Răzvan Dincă (RD&A) au intrat în liga celor mai apreciați specialiști în domeniul brevetelor, la nivel global. Prin ce s-au remarcat aceștia și cum îi văd clienții
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul unei proceduri de achiziție publică de produse militare
Schoenherr a asistat Trans-Oil Group în tranzacția de preluare a Terminalului Frial | Echipa, coordonată de Mădălina Neagu (partner)
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
‘Leading lawyers’ in Romania | RTPR, TZA, NNDKP și PNSA au cei mai mulți avocaţi recomandaţi de IFLR 1000, ediția 2024. Ce firme sunt recomandate în practicile de M&A, Banking & Finance, Capital markets și Project development
Filip & Company a asistat Teilor Holding în cel mai mare plasament privat pentru obligaţiuni corporative din 2024. Olga Niță (partener) a coordonat echipa
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...