ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Interesul românilor pentru a doua opinie medicală s-a triplat în ultimii 2 ani

27 Iunie 2023   |   BizLawyer

6 din 10 români cer a doua opinie medicală pentru a verifica sau confirma un diagnostic Cele mai multe solicitări au vizat diagnostice în ginecologie, ortopedie, oncologie și neurologie Un sfert dintre români cer a doua opinie medicală atunci când li se recomandă o intervenție chirurgicală

 
 
Majoritatea românilor (63%) apelează la a doua opinie medicală atunci când vor să verifice un diagnostic pe care l-au primit, în timp ce 24% apelează la un astfel de serviciu pentru a se asigura de necesitatea unei intervenții chirurgicale, atunci când aceasta le este recomandată la o primă consultație. Conform datelor centralizate de Aegon România în ceea ce privește accesarea serviciului de a doua opinie medicală Aegon Diagnose.me, 13% au cerut a doua opinie cu privire la interpretarea unei radiologii, RMN sau CT.

Interesul pentru un astfel de serviciu este în creștere, numărul clienților care au apelat la a doua opinie medicală prin asigurarea Aegon Diagnose.me triplându-se în ultimii doi ani. În ceea ce privește intervalul de vârstă, 47% dintre românii care au optat pentru a doua opinie medicală au vârste cuprinse între 36 și 55 de ani.


Majoritatea cazurilor de a doua opinie medicală au fost deschise pentru a verifica  o paletă de 14 specialități medicale, iar cele mai multe cereri au vizat afecțiuni ortopedice, ginecologice, oncologice, neurologice și cardiologice.

”Nevoia de a fi siguri, de a verifica și de a avea opțiuni a cunoscut o dinamică mai accentuată în ultimii ani. Mulți dintre noi solicităm deja mai multe opinii atunci când avem de-a face cu decizii importante, iar când vine vorba despre sănătatea noastră, vrem să avem parte de cea mai bună expertiză medicală și certitudinea unui diagnostic corect. Accesul la medici a devenit mult mai ușor odată cu diversificarea rețelelor de telemedicină și a dezvoltării serviciilor de a doua opinie medicală, disponibile acum la câteva click-uri distanță. Chiar dacă aceste servicii existau și înainte de pandemie, utilizarea lor a cunoscut un avans semnificativ datorită contextului pandemic, care a încurajat tot mai mult comunicarea în online”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.

Serviciul de a doua opinie medicală Diagnose.me, care oferă acces la peste 150 de medici de renume, din 35 de țări, a fost adus la noi în țară prin compania de asigurări Aegon România în anul 2018. Românii care au optat pentru acest serviciu beneficiază anual de 3 consultații de a doua opinie medicală, iar un avantaj important este faptul că întregul proces are loc în limba română, în condițiile în care corpul medical este format din medici de renume din Austria, Olanda, Franța, Elveția, Germania sau SUA. Costul asigurării este de 120 de lei pe an, iar începând cu luna august 2022, beneficiarii acestui serviciu au inclusă în pachet și o consultație lunară gratuită pentru sănătatea mentală.

”În ultimii 5 ani am reușit, împreună cu partenerii de la Diagnose.me, să le oferim românilor acces facil la expertiza unor medici de renume din străinătate, la un cost extrem de accesibil – 120 de lei / an, ceea ce înseamnă un cost de doar 10 lei pe lună. Am reușit, astfel, să avem parte de opinia medicală din partea unor medici la care, în mod uzual, sunt liste lungi de așteptare și costuri ridicate pentru consultații. Mă bucur că putem fi alături de români cu un astfel de serviciu care să le aducă liniștea și siguranța unui diagnostic corect”, adaugă Sînziana Maioreanu.

Cererea unei a doua opinii este recomandată uneori tocmai de către medicul care a avansat primul diagnostic, pentru a optimiza tratamentul și a reduce procedurile și riscurile inutile la care poate fi supus pacientul. Datele furnizate de Diagnose.me arată că probabilitatea aplicării unui diagnostic eronat este de 40% chiar și în cazul țărilor care au sisteme de sănătate performante, iar apelând la o a doua opinie medicală riscul unui diagnostic greșit este diminuat în proporție de 90%. Aceeași sursă precizează că 15% din cancerele de sân sunt diagnosticate doar ca urmare a unei a doua opinii medicale, în timp ce 45% dintre operațiile de coloană s-au dovedit a nu fi necesare după re-evaluarea documentelor medicale.

De altfel, conform Business Market Insights, la nivelul Uniunii Europene, piața serviciilor de a doua opinie medicală a crescut constant în ultimii ani, iar un avans semnificativ este estimat și pentru perioada următoare. Dacă în 2020, valoarea acestei piețe era de 1,1 miliarde de dolari, în 2027 este așteptată să se tripleze, la 3,2 miliarde de dolari, cu o creștere anuală de peste 16%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5422 / 19504
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...