ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investitorii au înaintat oferte record în valoare de 2.600 miliarde de euro pentru obligaţiunile europene

28 Februarie 2024   |   Agerpres

În primele două luni ale acestui an, nivelul total al ofertelor a depăşit de peste cinci ori emisiunile de 507 miliarde de euro de pe piaţa primară din Europa, arată datele analizate de Bloomberg. Este vorba de cel mai mare nivel de subscriere înregistrat după 2018.

 
 
Investitorii au lansat oferte combinate cu o valoare record de 2.600 miliarde de euro pentru emisiunile de obligaţiuni demarate în Europa în acest an, depăşind cu mult obligaţiunile oferite, transmite Bloomberg.

În primele două luni ale acestui an, nivelul total al ofertelor a depăşit de peste cinci ori emisiunile de 507 miliarde de euro de pe piaţa primară din Europa, arată datele analizate de Bloomberg. Este vorba de cel mai mare nivel de subscriere înregistrat după 2018.

Investitorii s-au îndreptat spre obligaţiunile de emisiuni ale companiilor şi sectorului public pentru a profita de randamentele care au urcat în ultimele săptămâni. În special fondurile speculative caută noi obligaţiuni care oferă prime decente peste obligaţiunile guvernamentale, înainte de reducerile de dobânzi care sunt aşteptate să ducă la scăderea randamentelor.


"Banii trebuie puşi să lucreze, randamentele sunt la un nivel ridicat", spune Gordon Shannon, manager de portofoliu TwentyFour Asset Management LLP.

Cea mai mare cerere se înregistrează pentru obligaţiunile ţărilor, organismelor supranaţionale şi agenţiilor cu ratinguri mari. De exemplu, ofertele combinate pentru obligaţiunile emise de Uniunea Europeană la finele lunii ianuarie au depăşit de 27 de ori nivelul obligaţiunilor emise.

Randamentele medii pentru obligaţiunile corporate din zona euro au urcat în ultimele săptămâni, depăşind 3,8%, mai mult decât dublu faţă de media din ultimii cinci ani. În plus, spread-urile pentru obligaţiunile corporate din zona euro sunt mai mari decât obligaţiunile echivalente denominate în dolari, ceea ce ar putea fi un alt motiv pentru interesul investitorilor.

Până acum, în acest an emisiunile de obligaţiuni au fost rapide, Europa depăşind marţi pragul de 500 de miliarde de euro. Este mai repede cu o săptămână decât precedentul record din 2023, când acest prag a fost atins în data de 6 martie.

Situaţia este similară în SUA, unde în luna februarie a fost atins un record de 172 de miliarde de emisiuni de obligaţiuni ale companiilor de tip blue-chip, pe măsură de companiile au profitat de costurile reduse cu împrumuturile.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 355 / 16779
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...