ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Omniasig a plătit, în 2022, peste 47 milioane lei pentru cele 170.000 dosare de daună deschise pe asigurarea de sănătate

09 Mai 2023   |   Agerpres

Media de vârstă a persoanelor asigurate care au utilizat beneficiile asigurărilor de sănătate în cursul anului 2022 a fost de 38 de ani, atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi femeile.

 
 
Omniasig Vienna Insurance Group a plătit peste 47 milioane lei în 2022 pentru cele aproximativ 170.000 dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate.

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, imagistica, medicina de laborator, recuperarea medicală, ginecologia şi ORL au fost cele cinci specialităţi medicale cel mai des accesate de asiguraţi în baza asigurării OMNI+. Compania a observat, de asemenea, un interes în creştere şi pentru consultaţii de psihologie şi nutriţie.

Media de vârstă a persoanelor asigurate care au utilizat beneficiile asigurărilor de sănătate în cursul anului 2022 a fost de 38 de ani, atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi femeile.

Aproximativ 300.000 de servicii medicale au fost acoperite de Omniasig în 2022 prin intermediul asigurării de sănătate OMNI+, ceea ce reprezintă în medie 1.000 de servicii medicale pe zi pentru cei peste 36.000 asiguraţi.

Asiguraţii Omniasig au ales preponderent serviciile celor peste 1.200 de clinici partenere din toată ţara, asigurarea de sănătate OMNI+ având un procent de accesare în cadrul acestor clinici de 75%, în sistem de decontare directă, proces prin care asiguratul nu plăteşte respectivele servicii medicale efectuate, acestea fiind plătite de compania de asigurări direct furnizorului medical. Asiguraţii au ales în procent de 25% sistemul de rambursare a serviciilor medicale, accesând astfel oricare clinică dorită din România, ulterior compania decontând respectiva valoare în contul asiguratului, conform planului de acoperiri existent în poliţă. Timpul mediu pentru efectuarea plăţilor prin rambursare a fost de 6 zile lucrătoare, de la avizarea iniţială.

Oraşele cu cel mai mare număr de persoane care au beneficiat de avantajele asigurării de sănătate sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Femeile au accesat asigurarea de sănătate mai frecvent decât bărbaţii în tot anul 2022, cu o medie a accesărilor de 5,6, comparativ cu 4,4 bărbaţii. Cele mai mari frecvenţe de accesare au fost înregistrate în rândul angajaţilor din industriile IT, inginerie şi industria financiară.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România, menţinându-se constant în topul celor mai mari şi mai stabili asigurători din ţară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Cei peste 1.100 de angajaţi oferă constant clienţilor şi partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3102 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...