ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMV Petrom: Rafinăria Petrobrazi a fost repornită în siguranţă, după mentenanţa planificată

29 Mai 2025   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, în perioada opririi rafinăriei, a fost înlocuit catalizatorul de la instalaţia de hidrofinare a motorinei, precum şi alţi catalizatori din instalaţii pentru a menţine standardele ridicate de calitate a combustibililor produşi la Petrobrazi.

 
 
OMV Petrom a reluat producţia de carburanţi la rafinăria Petrobrazi, după o oprire planificată de 20 de zile, conform unui comunicat de presă al companiei.

În această perioadă au fost realizate inspecţii şi lucrări periodice de întreţinere, au fost înlocuiţi catalizatorii şi diverse echipamente şi componente, ca parte a iniţiativelor de eficientizare a rafinăriei. Compania precizează că aceste activităţi sunt necesare pentru ca instalaţiile să funcţioneze în continuare în condiţii de siguranţă, eficienţă şi cu grijă faţă de mediu.

"Aceste activităţi planificate au implicat lucrări de mentenanţă şi investiţii de aproximativ 20 de milioane de euro şi reflectă angajamentul nostru de a produce carburanţi în mod responsabil, cu grijă faţă de oameni, mediu şi comunitate. Mulţumim comunităţii pentru susţinere şi încredere şi partenerilor pentru implicare şi profesionalism. Ne asigurăm, zi de zi, că rafinăria Petrobrazi - un reper pentru economia regională de peste 90 de ani - rămâne un exemplu de operare sigură şi responsabilă", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare şi Marketing.


Potrivit sursei citate, în perioada opririi rafinăriei, a fost înlocuit catalizatorul de la instalaţia de hidrofinare a motorinei, precum şi alţi catalizatori din instalaţii pentru a menţine standardele ridicate de calitate a combustibililor produşi la Petrobrazi.

Compania susţine că astfel de inspecţii şi revizii au loc periodic, cel puţin o dată la doi ani. Acestea includ curăţarea depunerilor rezultate în urma proceselor tehnologice la instalaţia de distilare atmosferică în vid (DAV) - care joacă un rol important în producţia de benzină şi motorină - precum şi la instalaţia de cocsare.

Pentru realizarea lucrărilor planificate, alături de echipa rafinăriei au fost implicaţi peste 25 de contractori principali şi peste 50 de subcontractori, cu un număr mediu zilnic de aproximativ 1.300 de persoane la faţa locului.

În total, au fost inspectate şi reparate peste 230 de echipamente, 350 de conducte şi 650 de armături, contribuind la siguranţa şi eficienţa operaţiunilor rafinăriei.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 40 milioane bep în 2024. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri - OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 44% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 23,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 4,5% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

OMV Petrom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 44 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2024. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 20 miliarde de euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2024, compania a alocat circa 190 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 254 / 19445
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...