
Performanțe record pentru Allianz-Țiriac în 2024
25 Martie 2025
BizLawyer● Subscrieri totale de 3,8 mld. lei în 2024, în creștere cu peste 5% față de 2023 ● Asigurările de viață au avut cel mai mare ritm de creștere în portofoliu, peste media pieței ● Despăgubiri de aproape 1,6 mld. lei s-au întors la asigurați și terți păgubiți ● Profit brut de peste 500 mil. lei din activitatea de asigurări și pensii ● Impact major în economia locală, cu 232,6 mil. de lei contribuții (taxe și impozite) la bugetul de stat
![]() |
Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări |
Cheltuiala totală cu daunele brute înregistrată de Allianz-Țiriac Asigurări a fost de aproximativ 2,5 miliarde de lei în 2024, reprezentând despăgubiri brute plătite și variația rezervei de daune brute avizate și neavizate. Din această sumă, aproape 1,6 miliarde de lei s-au întors la asigurați și terți păgubiți prin despăgubirile plătite în situațiile acoperite de asigurări, cu aproape 24% mai mult decât în 2023. Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Țiriac Asigurări a încheiat 2024 cu peste 5,4 miliarde de lei în rezerve tehnice și o rată a solvabilității de 128%, conform Solvency II, ceea ce confirmă stabilitatea financiară a companiei și oferă clienților siguranța angajamentelor de plată viitoare față de ei.
„2024 a fost un an record pentru Allianz-Țiriac. Performanțele noastre și contribuția la susținerea economiei arată că suntem cea mai românească și mai conectată multinațională la realitățile locale. Mulțumim echipei și partenerilor pentru efort și dedicare. Prin intermediul lor, ajutăm oamenii și companiile să beneficieze de protecție financiară reală și accesibilă și explicăm de ce asigurările sunt punctul de start al sănătății financiare. Fără o asigurare, tot ce agonisim în viață, fie că e vorba de locuință, economii sau investiții, poate deveni un castel de nisip, vulnerabil la orice surpriză economică sau personală. De câțiva ani, mobilizăm resurse și acordăm o atenție deosebită dezvoltării asigurărilor de viață și sănătate. Doar în 2024, aceste asigurări au înregistrat un avans de patru ori mai mare decât ritmul total de creștere la nivelul companiei. Credem cu tărie că pentru a atinge întregul potențial local de bunăstare trebuie să protejăm ce avem cel mai de preț - viața și sănătatea. De aceea, ne propunem să ajungem la cât mai multe persoane cu o astfel de asigurare și să depășim 1 miliard de lei din activitățile de viață și sănătate în următorii ani”, a spus Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.
Într-un context volatil și deseori lipsit de predictibilitate, rezultatele Allianz-Țiriac confirmă strategia sustenabilă de creștere și sprijinul real acordat clienților în momentele în care au avut cel mai mult nevoie. Compania a consolidat performanța principalelor sale linii de business și a atins în 2024 un profit brut de peste 500 de milioane de lei, cumulat pentru entitățile de asigurări și pensii, dintre care aproape 90% din activitatea de asigurări, după plata despăgubirilor, constituirea rezervelor și deducerea cheltuielilor operaționale și taxelor și impozitelor către autorități și bugetul de stat. Totodată, performanța Allianz-Țiriac Asigurări a generat o contribuție directă la bugetul de stat de 232,6 milioane de lei, reprezentând cheltuieli cu taxe, impozite și alte contribuții (FGA, BAAR, ASF).
Asigurările de locuință și de răspundere civilă din portofoliul Allianz-Țiriac Asigurări au avut în 2024 un avans de peste 10%, până la 252,3 de milioane de lei subscrieri, semnalând o creștere a interesului românilor pentru astfel de soluții de protecție. În același timp, pe linia asigurărilor auto, subscrierile au crescut într-un ritm responsabil de 2,5%. Evoluția confirmă preferința clienților pentru oferta Allianz-Țiriac, bazată pe principiul calității la un preț corect.
La finalul lui 2024, peste 1,6 milioane de persoane și companii beneficiau de protecția financiară oferită de Allianz-Țiriac Asigurări, dintre care peste 235.000 de clienți dețineau o asigurare de viață, în creștere cu 23% față de anul 2023. Reputația solidă și nivelul ridicat al calității serviciilor oferite la prețuri competitive au fost elementele cheie care au atras un număr tot mai mare de clienți către Allianz-Țiriac. Astfel, la finalul anului 2024, compania și-a păstrat statutul de lider în ceea ce privește loialitatea clienților, atât pe segmentul asigurărilor generale, cât și pe cel al asigurărilor de viață.
Totodată, Allianz-Țiriac Pensii Private a încheiat 2024 cu peste 1,7 milioane de participanți și active nete administrate de 31,5 miliarde de lei la fondul de pensii Pilon II și peste 73.000 de participanți și active nete de peste 692 de milioane de lei cumulat la cele două fonduri administrate Pilon III. Compania a plătit în total aproape 240 de milioane de lei participanților la fondul Pilon II și aproape 23 de milioane de lei participanților la fondurile Pilon III care au îndeplinit condițiile să beneficieze de pensie privată anul trecut.
Trei decenii de impact economic și social în România, cu o contribuție de 20 de miliarde de euro
În cei 30 de ani de activitate pe piața locală de asigurări, Allianz-Țiriac a avut un parcurs remarcabil care a contribuit constant la siguranța și protecția a milioane de români. De-a lungul acestei perioade, compania s-a impus nu doar prin performanțele financiare, dar și prin angajamentul față de clienți și prin impactul în societate și în economie.
Astfel, Allianz-Țiriac a avut o contribuție totală de 20 de miliarde de euro la economia locală de la începutul activității în România, în 1994, până în prezent, cifră care demonstrează aportul substanțial la dezvoltarea economică și socială a țării. Contribuția totală include impactul direct de 4 miliarde de euro, la care se adaugă impactul indirect (efect de multiplicare x1), cel indus (efect de multiplicare x1,5) și cel al sectorului economic (efect de multiplicare x1,5). Aportul total în economie al Allianz-Țiriac echivalează cu 0,6% din PIB-ul României în perioada analizată și s-ar putea concretiza în până la 80 de spitale moderne, 2.000 de școli noi, 2.000 de kilometri de autostradă sau 130.000 de locuințe sociale.
În aceste peste trei decenii, compania a înțeles importanța stabilității și a protecției financiare, fiind alături de români în cele mai importante momente ale vieții lor, fie acestea fericite sau mai puțin fericite. Totodată, Allianz-Țiriac, o companie joint-venture rezultată din colaborarea excelentă dintre grupul Allianz (52,16%) și Țiriac Holding Limited (44,79%), a fost un actor activ în educarea și dezvoltarea pieței de asigurări din România, stabilind standarde de profesionalism și inovare care au modelat felul în care asigurările sunt percepute și accesate pe plan local.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 386 / 19143 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

Young Professionals to Watch | Pentru Andreia Moraru (Senior Associate), avocat cu un master absolvit în Olanda, reputația internațională a ZRVP a fost garanția că va lucra în mandate de arbitraj internațional de anvergură, alături de o echipă care și-a demonstrat valoarea în piață: ”Toate așteptările profesionale mi-au fost depășite și mă bucur mult că am avut oportunitatea să mă alătur echipei. La ZRVP am simțit întotdeauna că avocații seniori au suficientă experiență încât să găsească drumul și în cazul în care poteca nu este bătătorită”
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...