Program de guvernare | Platformă digitală pentru petiţii şi solicitări - propunere a Ministerului Dezvoltării
23 Decembrie 2024
AgerpresDigitalizarea va cuprinde şi procedurile privind derularea programelor din cadrul ministerului, se arată în document.
Digitalizarea activităţii va fi una dintre priorităţile Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), conform programului de guvernare, urmând să fie creată o platformă online "pentru formalizarea unor răspunsuri la adrese/petiţii/solicitări cu un grad mare de repetiţie sau cu conţinut general, de natură legislativă sau normativă".
Digitalizarea va cuprinde şi procedurile privind derularea programelor din cadrul ministerului, se arată în document.
Potrivit programului de guvernare, se va crea un punct unic GIS (Geographic Information System - Sistem Informatic Geografic) la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru toate domeniile (infrastructură/gaz/electricitate) în colaborare cu MDLPA, "pentru o gestionare optimizată a investiţiilor".
Digitalizarea va cuprinde şi procedurile privind derularea programelor din cadrul ministerului, se arată în document.
Potrivit programului de guvernare, se va crea un punct unic GIS (Geographic Information System - Sistem Informatic Geografic) la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru toate domeniile (infrastructură/gaz/electricitate) în colaborare cu MDLPA, "pentru o gestionare optimizată a investiţiilor".
Printre priorităţile enumerate în document se numără adoptarea Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor, "care conţine reglementări semnificative cu privire la digitalizare, prevede reducerea termenului procedurilor administraţiei centrale şi locale, asigură şi simplifică executarea investiţiilor, asigură transparenţa dezvoltării locale, respectiv, în cazul investiţiilor, profesionalizează procedurile de achiziţie publică".
Creşterea calităţii construirii infrastructurilor de transport rutier, apă, gaze sau a altor obiective, dar şi finalizarea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), din PNDL şi "Anghel Saligny" vor fi priorităţi ale MDLPA.
Pentru PNRR, sunt menţionate ca surse de finanţare granturi de 5 miliarde de lei şi împrumuturi de 25 de miliarde de lei, pentru perioada 2025 - 2026. În cazul PNDL şi "Anghel Saligny", documentul menţionează finanţare de la bugetul de stat de 52 miliarde de lei pentru perioada 2025 - 2030.
Pentru modernizarea satului românesc, MDLPA are în vedere un program multianual pe perioada 2025 - 2029, cu o finanţare de 4 miliarde de lei de la bugetul de stat.
Programul Naţional de Infrastructură Judeţeană, care prevede asfaltarea drumurilor de pământ, va avea tot 4 miliarde de lei de la bugetul de stat, până în 2029.
Programul privind construcţia de locuinţe de serviciu (derulat prin ANL) ar urma să aibă un buget de 4 miliarde de lei până în 2028, în timp ce Programul Naţional Dezvoltare Metropolitană va avea, până în 2030, 3 miliarde de euro (2 miliarde de euro de la bugetul de stat şi 1 miliard de euro din fonduri europene).
Pentru localităţile urbane cu o populaţie sub 100.000 de locuitori, ar urma să fie alocaţi bani printr-un program cu un buget de 5 miliarde de lei, până în 2030.
Printre programele menţionate în document se numără şi cel pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru care ar urma să fie alocaţi 2,8 miliarde de lei în perioada 2025 - 2028.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1 / 18214 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...