ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raportul de sustenabilitate 2022: Portofoliul de clădiri restaurate al One United Properties este estimat să ajungă la 189 mil. € la finalizare

07 August 2023   |   BizLawyer

La 31 decembrie 2022, One United Properties avea în curs de dezvoltare 5.692 de unități rezidențiale și 34,5 mii de metri pătrați de spații de birouri.

 
 
One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2022. Raportul evidențiază progresul înregistrat de companie în domeniile cheie ale sustenabilității, acoperind diverse aspecte de mediu, sociale și de guvernanță.

„Anul 2022 a reprezentat un capitol esențial în demersul nostru către un viitor sustenabil. Consolidarea performanțelor noastre ESG a rămas o prioritate majoră, întrucât am făcut progrese semnificative în consolidarea angajamentului nostru față de aspectele ESG. În mod particular, am introdus o politică solidă privind avertizorii de integritate și o politică cuprinzătoare de remunerare, promovând o cultură a transparenței și a responsabilității în întreaga organizație. Ca susținători ai egalității, am inclus în raportul nostru de sustenabilitate din acest an informații detaliate despre decalajul salarial între genuri și rata totală de compensare anuală, ca o dovadă a devotamentului nostru față de practicile echitabile. În martie 2023, am prezentat primul nostru raport privind remunerarea, pentru anul 2022, subliniind încă o dată promisiunea noastră de transparență deplină și deschidere pentru toate părțile interesate. În 2023, suntem hotărâți să ne intensificăm eforturile și angajamentul ferm față de toți stakeholderii noștri", a declarat Victor Capitanu, co-CEO al One United Properties.


La 31 decembrie 2022, One United Properties avea în curs de dezvoltare 5.692 de unități rezidențiale și 34,5 mii de metri pătrați de spații de birouri. În 2022, One United Properties și-a extins implicarea în restaurarea de clădiri emblematice prin două noi achiziții - One Downtown (care include și fostul Hotel Muntenia) și One Plaza Athénée. În total, valoarea brută de dezvoltare pentru portofoliul de clădiri restaurate, care include și One Gallery și One Athénée, este estimată să ajungă la 189 de milioane de euro.

„În urma analizei anuale a matricei de materialitate, a devenit clar că aspectele de mediu continuă să reprezinte o temă de interes major pentru stakeholderii noștri. Ca o recunoaștere a acestei preocupări, am îmbunătățit raportul din acest an cu informații detaliate despre mediu. Pentru prima dată, dezvăluim emisiile de gaze cu efect de seră referitoare la Scopurile 1 și 2, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra emisiilor din portofoliul nostru de birouri și rezidențial, precum și emisiile privind Scopul 3 pentru portofoliul de birouri. În acest mod, ne creștem și mai mult responsabilitatea față de toți stakeholderii", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

În 2022, compania și-a măsurat pentru prima dată amprenta de CO2, cu scopul de a implementa monitorizarea anuală riguroasă și eforturile de reducere a acesteia. Astfel, pentru anul 2022, One United Properties a generat echivalentul a 28,38 tone de CO2 în categoria emisiilor parte a Scopului 1 și echivalentul a 13.212 tone de CO2 în categoria emisiilor privind Scopul 2. Mai mult, pentru dezvoltările de birouri, compania a măsurat emisiile referitoare la Scopul 3, care au însumat echivalentul a 522 de tone de CO2.

În conformitate cu strategia de reducere a amprentei de CO2, în 2022, One United Properties a încheiat un parteneriat cu Veolia pentru implementarea unor sisteme inovatoare de încălzire și răcire prin schimb geotermal în dezvoltările sale emblematice, precum One Lake District, One Peninsula, One Lake Club și One High District. Datorită acestor investiții, One United Properties va economisi în total 4.450 de tone de emisii de CO2 în fiecare an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor produse de aproximativ 4.500 de mașini într-un an.

La nivelul șantierelor de construcție, în 2022, din cele 2.129 de tone de deșeuri generate pe șantierele ONE, aproximativ 29,4% din deșeuri au fost redirecționate pentru reciclare sau alte metode de gestionare sustenabilă.

În ceea ce privește responsabilitatea socială corporativă, numai în 2022, One United Properties a donat 7,5 milioane de lei pentru susținerea asociațiilor locale și a proiectelor caritabile. Strategia de CSR a companiei este axată pe trei verticale: regenerare urbană și protecția mediului, unde One United Properties a făcut donații totale de 4 milioane de lei, educație, sport și antreprenoriat, unde sprijinul a însumat 3,2 milioane de lei, și sănătate și cercetare, unde compania a donat anul trecut 212,2 mii de lei pentru mai multe cauze.

La data de 31 decembrie 2022, One United Properties avea 100 de angajați, 91 de colaboratori și peste 1.100 de furnizori, dintre care aproximativ 4% sunt considerați semnificativi. În 2022, valoarea totală a contractelor cu furnizorii încheiate de One United Properties și companiile din Grup a însumat aproximativ 2,4 miliarde de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2820 / 17257
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...