Retailul şi domeniul financiar-bancar predomină într-un clasament al angajatorilor în 2024, în timp ce IT&C scade vertiginos (platformă)
05 Noiembrie 2024
AgerpresÎn Top 10 general se află: Jysk România, Philip Morris România, Deichmann, dm drogerie markt, Starbucks România, Beko România, Provident Financial România, First Bank, Nagarro şi Libra Internet Bank.
Retailul şi domeniul financiar-bancar predomină într-un clasament al angajatorilor în 2024, în timp ce IT&C scade vertiginos, companiile Jysk, Phillip Morris, Deichmann, dm drogerie markt şi Starbucks fiind cele mai apreciate de către propriii angajaţi, conform unui clasament realizat de platforma Undelucram.ro.
Potrivit unui comunicat al companiei, remis marţi AGERPRES, poziţia în clasament este stabilită în funcţie de nota generală (70%) şi nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajaţi: oportunităţi de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri şi valori. Astfel, în clasamentul general din acest an predomină companiile din retail (trei organizaţii) şi domeniul financiar-bancar (trei instituţii), restul companiilor fiind din domeniul producţiei de bunuri de larg consum (FMCG), cafenelelor & restaurantelor, producţiei industriale şi IT&C.
Potrivit unui comunicat al companiei, remis marţi AGERPRES, poziţia în clasament este stabilită în funcţie de nota generală (70%) şi nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajaţi: oportunităţi de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri şi valori. Astfel, în clasamentul general din acest an predomină companiile din retail (trei organizaţii) şi domeniul financiar-bancar (trei instituţii), restul companiilor fiind din domeniul producţiei de bunuri de larg consum (FMCG), cafenelelor & restaurantelor, producţiei industriale şi IT&C.
Principala schimbare a acestei ediţii este existenţa unei singure companii IT&C în clasamentul general, domeniul IT&C predominând topul în ultimii zece ani. De altfel, de cele mai multe ori primul loc a fost ocupat de companii din IT&C: Microsoft, UiPath şi MassMutual sunt doar câteva dintre companiile de tehnologie care s-au aflat pe primul loc de-a lungul anilor.
"(..)Dacă aproape zece ani IT-ul a dominat acest top, generând cele mai multe organizaţii pe locuri fruntaşe, adesea chiar liderul, această ediţie înseamnă o scădere uriaşă a acestui sector, doar o companie din IT&C fiind în primele zece clasate. Pe de altă parte, anul acesta a adus o creştere foarte importantă pentru companiile din retail şi zona financiară, şase organizaţii din top fiind din aceste două domenii. Jysk, liderul ediţiei actuale, a avut un parcurs constant, compania fiind între primele cinci clasate în ultimii patru ani. Astfel, JYSK este un foarte bun exemplu de bune practici despre rolul interacţiunii umane", a afirmat Costin Tudor, fondator şi CEO Undelucram.ro.
Pe lângă topul general al angajatorilor destinat companiilor mari, Undelucram.ro realizează clasamente şi pe industrii: asigurări, bănci, BPO şi servicii, consultanţă, inginerie, IT&C, restaurante şi cafenele cu servire rapidă, retail alimentar, retail non-alimentar, producţie de bunuri de larg consum, producţie industrială, sănătate şi farma, telecomunicaţii.
Categoria asigurărilor a fost inclusă pentru prima dată în această ediţie a topului datorită întrunirii condiţiilor de eligibilitate.
De asemenea, începând cu 2022, Undelucram.ro realizează un clasament dedicat IMM-urilor (organizaţii sub 250 de angajaţi).
"Clasamentul ne arată încă o dată că este o oglindă a datelor macro pe care le-am auzit adesea în ultimul an şi jumătate - vedem astfel scăderea la nivel global din IT&C, revenirea domeniului financiar-bancar - sectorul cel mai apreciat înainte de dezvoltarea IT-ului - şi un avânt al retailului non-alimentar, industria în care activează extrem de mulţi tineri", a adăugat Costin Tudor.
În Top 10 general se află: Jysk România, Philip Morris România, Deichmann, dm drogerie markt, Starbucks România, Beko România, Provident Financial România, First Bank, Nagarro şi Libra Internet Bank.
În funcţie de industrie, topul arată astfel: Bănci; BPO & Servicii; Consultanţă; Inginerie; IT&C; Restaurante şi cafenele cu servire rapidă; Retail non-alimentar; Producţie bunuri de larg consum; Producţie industrială; Sănătate & Farma; Telecomunicaţii; Asigurări; IMM.
Topul general integral, dar şi topurile pe industrii vor fi disponibile în Catalogul Top 100 cei mai buni Angajatori pentru care să lucrezi în 2025 publicat de Undelucram.ro în februarie 2025.
"Top Angajatori Undelucram.ro 2024" a fost realizat pe baza feedback-ului trimis de angajaţi în mod anonim pe platformă în perioada octombrie 2023 - octombrie 2024. Clasamentul Undelucram.ro este singurul din România care este creat ca urmare a opiniilor angajaţilor şi nu pe baza imaginii publice a companiilor, se precizează în comunicat.
Platforma Undelucram.ro a fost lansată în 2011 de antreprenorul Costin Tudor şi este cea mai mare comunitate online de angajaţi din România. Din 2019, platforma s-a extins la nivel internaţional, creând reţeaua regională de platforme de employer branding şi recrutare online WhereWeWork.com, una dintre cele mai mari din CEE şi MENA, cu 2,5 milioane de angajaţi la nivel regional. Reţeaua WhereWeWork.com îşi propune să transparentizeze piaţa muncii în cele 14 ţări în care operează, oferind informaţii şi instrumente atât pentru angajaţi, cât şi pentru companii.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 299 / 18216 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...