ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România, pe locul 3 în Europa Centrală şi de Est la comerţ electronic, cu o pondere a tranzacţiilor de 3,32% din PIB

11 Octombrie 2024   |   Agerpres

Potrivit documentului, în 2023, comerţul electronic românesc de bunuri şi servicii a atins valoarea de 10,6 miliarde de euro, echivalentul a 3,32% din Produsul Intern Brut (PIB), în creştere faţă de anul precedent, de la 3,17% din PIB.

 
 
România se clasează pe locul al treilea în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), din Europa Centrală şi de Est, în ceea ce priveşte valoarea comerţului electronic, după Polonia şi Cehia, arată Raportul "European Ecommerce 2024", citat de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit documentului, în 2023, comerţul electronic românesc de bunuri şi servicii a atins valoarea de 10,6 miliarde de euro, echivalentul a 3,32% din Produsul Intern Brut (PIB), în creştere faţă de anul precedent, de la 3,17% din PIB.

"Această evoluţie subliniază rezilienţa şi capacitatea de adaptare a sectorului ecommerce din România, care a devenit un pilon principal al economiei digitale. Există un potenţial semnificativ de extindere în adoptarea cumpărăturilor online, cu 50% din populaţie efectuând cel puţin o comandă online în 2023. Această statistică indică oportunităţi majore pentru dezvoltarea sectorului de comerţ electronic, atrăgând interesul tot mai multor companii, atât locale, cât şi internaţionale", susţin reprezentanţii ARMO.


Pentru 2024, estimările din raport indică o creştere spre 10% a vânzărilor online de bunuri şi servicii, până la o valoare de 11,7 miliarde de euro (3,42% din PIB). De asemenea, se anticipează că procentul populaţiei care va efectua cumpărături online va ajunge la 55%, ceea ce reflectă tendinţa de digitalizare şi preferinţa tot mai mare a consumatorilor români pentru comerţul online.

Raportul European Ecommerce 2024 a fost comandat de Ecommerce Europe şi EuroCommerce, şi realizat de Centrul pentru Cercetări de Piaţă al Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Amsterdam.

ARMO organizează, marţi, 15 octombrie, cea de-a V-a ediţie a Zilei naţionale a comerţului electronic, instituită prin Legea nr. 144/2020. Cu sprijinul ANAF şi al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în cadrul evenimentului vor avea loc două workshopuri la care antreprenori şi profesionişti din sectorul comerţului electronic, cât şi al domeniilor conexe, vor afla informaţii despre sistemele digitale ale administraţiei fiscale, precum e-Factura, e-Transport şi SPV, dar şi despre oportunităţi de finanţare pentru digitalizarea sau creşterea intensităţii digitale a companiilor.

Lansată în anul 2010, Asociaţia Română a Magazinelor Online reprezintă magazinele online din România şi susţine interesele membrilor săi. ARMO este membră a Ecommerce Europe, singura voce a sectorului de comerţ electronic european, ce reprezintă peste 150.000 de companii prin intermediul asociaţiilor naţionale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4 / 17742
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...