ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Românii au investit cu 32% mai mulţi bani în amenajarea curţilor şi a grădinilor, anul trecut

16 Martie 2021   |   Agerpres

În condiţiile menţionate, cifra de afaceri Elis Pavaje a crescut cu 32%, ceea ce demonstrează că românii au fost tot mai dispuşi să investească în amenajarea curţilor şi grădinilor.

 
 
Oamenii au stat mai mult acasă anul trecut, astfel că au investit cu 32% mai mulţi bani decât în anul anterior pentru amenajarea curţilor şi a grădinilor, se arată într-un comunicat al Elis Pavaje, remis, marţi, AGERPRES.
 
"Pandemia a adus tuturor o serie întreagă de provocări. Anul 2020 ne-a testat puterea de adaptabilitate la stres şi nevoi primordiale. Pe de-o parte, oamenii au fost obligaţi să-şi petreacă timpul în propriul cămin şi au găsit un sens în amenajarea casei şi a grădinilor. Pe de altă parte, pentru ca afacerile să aibă continuitate, companiile au trebuit să găsească noi reguli de funcţionare în condiţii neîntâlnite până acum", se spune în comunicat.
 
În condiţiile menţionate, cifra de afaceri Elis Pavaje a crescut cu 32%, ceea ce demonstrează că românii au fost tot mai dispuşi să investească în amenajarea curţilor şi grădinilor.
 
"În ciuda aşteptărilor noastre pesimiste după prima luna de pandemie, atmosfera generală de lucru în domeniul construcţiilor în 2020 a fost foarte bună. Au fost lucrări atât în plan public cât şi privat, foarte puţine sectoare din domeniul construcţiilor au fost afectate. Noi am beneficiat în urma schimbării comportamentului oamenilor în această perioadă. Din punct de vedere al business-ului, a fost un an foarte bun fiindcă a fost un an al activităţilor în aer liber, un an al construcţiilor şi al renovărilor. Ca organizaţie, cea mai mare schimbare pe care ne-a adus-o anul pandemiei a fost faptul că am văzut că se poate munci şi de acasă, în condiţiile în care am putut să ne adaptăm rapid activităţile prin informatizarea proceselor", a declarat Emil Gotă, director general al companiei.
 
Cifra de afaceri pe 2020 este de 287,3 milioane de lei faţă de 217,6 milioane de lei în 2019, în creştere cu 32%. Cea mai mare pondere din valoare s-a obţinut din vânzarea prefabricatelor din beton: pavele, dale, borduri, elemente prefabricate din beton pentru garduri şi ziduri, elemente pentru treaptă, elemente de delimitare: palisade, kituri pentru grădina (jardiniere, bănci, focare), rigole pentru colectare ape pluviale, bolţari pentru zidărie şi fundaţii, elemente pentru canalizare.
 
"Mulţi proprietari de apartamente au luat în considerare posibilitatea mutării la casă. De asemenea, a crescut interesul pe zona amenajărilor exterioare. A apărut necesitatea petrecerii timpului în aer liber, iar în aceste condiţii oamenii au ajuns să pună mai mare accent pe modul în care arată curtea lor şi pe confortul deţinut. Aici intervenim noi, încercând să venim cu soluţii de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă", a afirmat, la rândul său, Bianka Dobre, director marketing Elis Pavaje.
 
În 2020 au crescut volumele pe pavele ajungând la la 2.770.000 mp vânduţi, iar pe borduri, la aproape 3 milioane de metri liniari.
 
"În ultimii ani au crescut grosimile pavelelor achiziţionate de către clienţi, deoarece oamenii preferă să investească mai mult în produse cu durata mai mare de viaţă", se mai arată în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13066 / 17643
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...