ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Uniqa: Volumul total al primelor brute subscrise a crescut cu 18%, în primul semestru din 2024

22 August 2024   |   Agerpres

Profitul statutar înainte de impozitare raportat în total de Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă la finalul primului semestru din 2024 s-a situat la nivelul de 8,5 milioane euro.

 
 
Uniqa a înregistrat în primul semestru din 2024 o creştere a volumului total al primelor brute subscrise de 18%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, acesta ajungând la 67,8 milioane euro, informează compania printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Profitul statutar înainte de impozitare raportat în total de Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă la finalul primului semestru din 2024 s-a situat la nivelul de 8,5 milioane euro.

"Continuăm să raportăm o creştere frumoasă în zona asigurărilor non-auto, atât pe segmentul retail, cât şi pentru asigurările corporate şi affinity. În acelaşi timp, avem o evoluţie bună la nivelul profitabilităţii în primele şase luni, iar acest lucru arată că ne dezvoltăm activitatea în mod durabil. Suntem atenţi la ceea ce este cu adevărat important pentru clienţii noştri şi ne concentrăm pe îmbunătăţirea continuă a produselor şi serviciilor oferite acestora. (...) Anul acesta, suntem mândri să marcăm 15 ani de activitate în România, iar succesul nostru se bazează atât pe experienţa acumulată la nivel local, cât şi pe reputaţia solidă construită de Uniqa în cei peste 200 de ani de prezenţă a grupului financiar la nivel european. Avem ambiţii puternice, asumându-ne o contribuţie tot mai relevantă la nivel regional", a declarat Paul Cazacu, preşedinte Directorat - CEO Uniqa Asigurări, citat în comunicat.


În ceea ce priveşte asigurările non-auto, compania a înregistrat în primele 6 luni din 2024 vânzări în valoare de aproape 33 milioane euro, în creştere cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe segmentul de clienţii retail, asigurările pentru locuinţă au susţinut, în continuare, dezvoltarea activităţii companiei, înregistrând creşteri ale volumului de vânzări de 13% în primul semestru al anului curent, comparativ cu intervalul similar din 2023.

Pentru asigurările dedicate companiilor, Uniqa a raportat în primele 6 luni din 2024 creşteri semnificative pentru asigurările tehnice (+35%), asigurările de răspunderi (+24%) şi asigurările pentru întreprinderi mici şi mijlocii (+7%).

De curând, compania a lansat produsul Unilumit, noua asigurare de tip ˜'toate riscurile" a centralelor fotovoltaice şi heliotermice, care oferă protecţie echipamentelor din cadrul acestor sisteme, instalate, recepţionate şi puse în funcţiune.

Volumul total al primelor brute subscrise de companie pe segmentul asigurărilor de viaţă în primul semestru din 2024 s-a situat la nivelul de 23,4 milioane euro, în creştere cu aproape 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2023. Cel mai important avans a fost înregistrat în zona asigurărilor tradiţionale, unde vânzările au fost cu 60% peste cele din primele 6 luni ale anului trecut.

"După rezultatele spectaculoase înregistrate de Uniqa în 2023 pe segmentul asigurărilor de viaţă, ne bucurăm să spunem că am încheiat prima jumătate a acestui an cu performanţe, de asemenea, foarte bune, concretizate în creşteri de două cifre ale volumului vânzărilor", a subliniat Mihaela Stroia, preşedinte Directorat - CEO Uniqa Asigurări de Viaţă.

Uniqa Insurance Group operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane.

Uniqa Group este una dintre companiile de asigurări de top pe pieţele sale principale din Austria şi Europa Centrală şi de Est (ECE). Aproximativ 21.000 de angajaţi şi parteneri de vânzări exclusivi deservesc aproape 16 milioane de clienţi din 18 ţări. Uniqa este al doilea grup de asigurări ca mărime din Austria, cu o cotă de piaţă de aproximativ 21%. În regiunea de dezvoltare ECE, compania este prezentă pe 15 pieţe: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Ucraina. În plus, companiile de asigurări din Elveţia şi Liechtenstein fac, de asemenea, parte din Uniqa Group.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 251 / 17657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...