ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Viena oferă cel mai ridicat nivel din lume al calităţii vieţii pentru expaţi (studiu)

19 Decembrie 2023   |   AGERPRES

Analiza evaluează aspectele practice ale vieţii de zi cu zi pentru expaţii şi familiile acestora din fiecare oraş.

 
 
Viena oferă cel mai ridicat nivel din lume al calităţii vieţii pentru expaţi, potrivit studiului Mercer 2023 Quality of Living Survey, clasament în care Bucureştiul ocupă locul 111.

Analiza evaluează aspectele practice ale vieţii de zi cu zi pentru expaţii şi familiile acestora din fiecare oraş.

Viena îşi păstrează prima poziţie în clasamentul oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii în acest an, fiind urmată îndeaproape de Zurich, Elveţia, pe locul doi, Auckland, Noua Zeelandă, şi Copenhaga, Danemarca, pe poziţiile trei respective patru. Geneva completează Top 5, evidenţiind şi mai mult reputaţia Elveţiei pentru furnizarea unei calităţi superioare a vieţii.

"Datele Mercer arată că ţările cu o calitate ridicată a vieţii oferă cetăţenilor şi expaţilor acces la servicii excelente de sănătate, educaţie, infrastructură şi servicii sociale. Peisajul global actual este afectat de agitaţia geopolitică, dezastrele naturale şi volatilitatea economică, toate având consecinţe semnificative pentru oraşe şi capacitatea lor de a atrage şi reţine talentele. Mulţi angajaţi îşi reevaluează priorităţile şi analizează calitatea vieţii oferită lor şi familiilor în locurile în care trăiesc şi lucrează. Pentru mulţi angajatori şi angajaţi, claritatea asupra acestor factori contează în luarea deciziilor atunci când se iau în considerare relocările internaţionale", a declarat Narcis Popescu, director Consultanţă HR, Mercer Marsh Benefits, România.


În Europa, Viena (Austria) ocupă prima poziţie ca oraş cu cea mai înaltă calitate a vieţii, cunoscut pentru istoria sa bogată, arhitectura sa impresionantă şi scena sa culturală vibrantă. Zurich (Elveţia) se clasează pe locul doi în general, datorită stabilităţii politice, curăţeniei şi infrastructurii excelente.

Vancouver (locul 8 în general) este cel mai bine clasat oraş din America de Nord în acest an, oferind rezidenţilor o combinaţie unică de recreere în aer liber şi viaţă cosmopolită, contribuind la un stil de viaţă de înaltă calitate. San Francisco, California (locul 37 în general), se clasează pe primul loc în Statele Unite, în timp ce Montevideo, Uruguay (locul 89 în general), este ţara cu cea mai înaltă calitate a vieţii din America Latină.

Dubai (locul 79 în general) şi Abu Dhabi (locul 84 în general) în Emiratele Arabe Unite conduc clasamentul în Orientul Mijlociu, ambele fiind renumite pentru infrastructura modernă şi comunităţile expatriaţilor diverse.

Primul printre oraşele asiatice şi locul 29 în general este Singapore, oferind un mediu curat şi sigur combinat cu o infrastructură extrem de eficientă. Cel mai bine clasat oraş din Pacific este Auckland (locul 3 în general) datorită asistenţei medicale robuste şi scenei culturale dinamice.

Printre cele mai mari oraşe metropolitane din lume, cu populaţii de peste zece milioane, Paris (locul 32 în general) se clasează pe primul loc, urmat de New York (locul 40 în general) şi Londra (locul 45 în general).

Ca răspuns la interesul angajatorilor pentru durabilitate, Mercer a evaluat şi cele mai prietenoase oraşe din punct de vedere ecologic. Canberra, Australia, ocupă primul loc în clasament, reflectând performanţa sa ridicată din perspectiva indicatorilor de durabilitate, inclusiv măsuri eficiente pentru reducerea poluării aerului şi îmbunătăţirea disponibilităţii şi potabilităţii apei. Oslo (Norvegia), Adelaide (Australia), Helsinki (Finlanda) şi Ottawa (Canada) se clasează, de asemenea, în primele poziţii pentru o serie de eforturi recente privind durabilitatea.

Studiul Mercer - Quality of Living evaluează condiţiile de viaţă în peste 450 de oraşe din întreaga lume pentru a ajuta afacerile să calculeze alocări echitabile şi consistente pentru expaţi. Condiţiile de viaţă sunt analizate în funcţie de 39 de factori, grupaţi în 10 categorii: mediu politic şi social, mediu economic, mediu socio-cultural, considerente medicale şi de sănătate, şcoli şi educaţie, servicii publice şi transport, recreere, bunuri de consum, locuinţe şi mediu înconjurător.

Datele pentru Clasamentul Calităţii Vieţii din 2023 au fost analizate între septembrie şi noiembrie 2023 şi vor fi actualizate în mod regulat pentru a ţine seama de schimbările de context. În special, evaluările vor fi revizuite pentru a reflecta dezvoltările semnificative în domeniul politic, economic şi de mediu. Toţi indicatorii au fost calculaţi folosind New York ca oraş de referinţă.

Aproximativ 25.000 de angajaţi Mercer activează în 43 de ţări, iar compania operează în 130 de ţări. Mercer este o afacere a Marsh McLennan, liderul mondial în servicii profesionale în domeniile riscurilor, strategiei şi resurselor umane, cu peste 85.000 de angajaţi şi venit anual de peste 20 de miliarde de dolari.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2412 / 18225
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...