ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Viena oferă cel mai ridicat nivel din lume al calităţii vieţii pentru expaţi (studiu)

19 Decembrie 2023   |   AGERPRES

Analiza evaluează aspectele practice ale vieţii de zi cu zi pentru expaţii şi familiile acestora din fiecare oraş.

 
 
Viena oferă cel mai ridicat nivel din lume al calităţii vieţii pentru expaţi, potrivit studiului Mercer 2023 Quality of Living Survey, clasament în care Bucureştiul ocupă locul 111.

Analiza evaluează aspectele practice ale vieţii de zi cu zi pentru expaţii şi familiile acestora din fiecare oraş.

Viena îşi păstrează prima poziţie în clasamentul oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii în acest an, fiind urmată îndeaproape de Zurich, Elveţia, pe locul doi, Auckland, Noua Zeelandă, şi Copenhaga, Danemarca, pe poziţiile trei respective patru. Geneva completează Top 5, evidenţiind şi mai mult reputaţia Elveţiei pentru furnizarea unei calităţi superioare a vieţii.

"Datele Mercer arată că ţările cu o calitate ridicată a vieţii oferă cetăţenilor şi expaţilor acces la servicii excelente de sănătate, educaţie, infrastructură şi servicii sociale. Peisajul global actual este afectat de agitaţia geopolitică, dezastrele naturale şi volatilitatea economică, toate având consecinţe semnificative pentru oraşe şi capacitatea lor de a atrage şi reţine talentele. Mulţi angajaţi îşi reevaluează priorităţile şi analizează calitatea vieţii oferită lor şi familiilor în locurile în care trăiesc şi lucrează. Pentru mulţi angajatori şi angajaţi, claritatea asupra acestor factori contează în luarea deciziilor atunci când se iau în considerare relocările internaţionale", a declarat Narcis Popescu, director Consultanţă HR, Mercer Marsh Benefits, România.


În Europa, Viena (Austria) ocupă prima poziţie ca oraş cu cea mai înaltă calitate a vieţii, cunoscut pentru istoria sa bogată, arhitectura sa impresionantă şi scena sa culturală vibrantă. Zurich (Elveţia) se clasează pe locul doi în general, datorită stabilităţii politice, curăţeniei şi infrastructurii excelente.

Vancouver (locul 8 în general) este cel mai bine clasat oraş din America de Nord în acest an, oferind rezidenţilor o combinaţie unică de recreere în aer liber şi viaţă cosmopolită, contribuind la un stil de viaţă de înaltă calitate. San Francisco, California (locul 37 în general), se clasează pe primul loc în Statele Unite, în timp ce Montevideo, Uruguay (locul 89 în general), este ţara cu cea mai înaltă calitate a vieţii din America Latină.

Dubai (locul 79 în general) şi Abu Dhabi (locul 84 în general) în Emiratele Arabe Unite conduc clasamentul în Orientul Mijlociu, ambele fiind renumite pentru infrastructura modernă şi comunităţile expatriaţilor diverse.

Primul printre oraşele asiatice şi locul 29 în general este Singapore, oferind un mediu curat şi sigur combinat cu o infrastructură extrem de eficientă. Cel mai bine clasat oraş din Pacific este Auckland (locul 3 în general) datorită asistenţei medicale robuste şi scenei culturale dinamice.

Printre cele mai mari oraşe metropolitane din lume, cu populaţii de peste zece milioane, Paris (locul 32 în general) se clasează pe primul loc, urmat de New York (locul 40 în general) şi Londra (locul 45 în general).

Ca răspuns la interesul angajatorilor pentru durabilitate, Mercer a evaluat şi cele mai prietenoase oraşe din punct de vedere ecologic. Canberra, Australia, ocupă primul loc în clasament, reflectând performanţa sa ridicată din perspectiva indicatorilor de durabilitate, inclusiv măsuri eficiente pentru reducerea poluării aerului şi îmbunătăţirea disponibilităţii şi potabilităţii apei. Oslo (Norvegia), Adelaide (Australia), Helsinki (Finlanda) şi Ottawa (Canada) se clasează, de asemenea, în primele poziţii pentru o serie de eforturi recente privind durabilitatea.

Studiul Mercer - Quality of Living evaluează condiţiile de viaţă în peste 450 de oraşe din întreaga lume pentru a ajuta afacerile să calculeze alocări echitabile şi consistente pentru expaţi. Condiţiile de viaţă sunt analizate în funcţie de 39 de factori, grupaţi în 10 categorii: mediu politic şi social, mediu economic, mediu socio-cultural, considerente medicale şi de sănătate, şcoli şi educaţie, servicii publice şi transport, recreere, bunuri de consum, locuinţe şi mediu înconjurător.

Datele pentru Clasamentul Calităţii Vieţii din 2023 au fost analizate între septembrie şi noiembrie 2023 şi vor fi actualizate în mod regulat pentru a ţine seama de schimbările de context. În special, evaluările vor fi revizuite pentru a reflecta dezvoltările semnificative în domeniul politic, economic şi de mediu. Toţi indicatorii au fost calculaţi folosind New York ca oraş de referinţă.

Aproximativ 25.000 de angajaţi Mercer activează în 43 de ţări, iar compania operează în 130 de ţări. Mercer este o afacere a Marsh McLennan, liderul mondial în servicii profesionale în domeniile riscurilor, strategiei şi resurselor umane, cu peste 85.000 de angajaţi şi venit anual de peste 20 de miliarde de dolari.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2263 / 18076
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații și britanicii de la Legal500 au lansat ediția 2024 a GC Powerlist Romania
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
RTPR, alături de Autonom Services la o nouă emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate. Echipa, coordonată de Mihai Ristici (Partener) și Vlad Stamatescu (Counsel)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...