WU Executive Academy: Crește interesul femeilor și al managerilor seniori pentru educația executivă
04 Noiembrie 2024
BizLawyer● Media de vârstă a participanților la programul WU Executive MBA Bucharest în acest an a crescut la 40 de ani față de 38 de ani în promoțiile anterioare, iar experiența profesională medie a ajuns la 19 ani, față de 16 ani în trecut ● Dintre cei 28 de participanți, 12 sunt femei, reprezentând 40% din grup, un procent în creștere față de media de 35% din anii anteriori ● Topul industriilor din care provin studenții din acest an este format din sectorul de finanțe, bănci și asigurări (29%), industria IT (25%) și sectorul energetic (11%).
Media de vârstă a participanților la programul Executive MBA Bucharest în acest an a crescut la 40 de ani, comparativ cu 38 de ani în promoțiile anterioare, iar experiența profesională medie a ajuns la 19 ani, față de 16 ani în trecut. De asemenea, experiența managerială a crescut de la 9 ani la 10 ani. Această tendință subliniază faptul că tot mai mulți manageri seniori aleg să investească în formarea lor continuă pentru a se adapta cerințelor tot mai complexe din mediul de afaceri, a-și extinde rețeaua de networking și a-și crește competitivitatea pe piața muncii.
O altă tendință în cadrul noii serii este creșterea numărului de femei care urmează programul de educație executivă. Dintre cei 28 de participanți, 12 sunt femei, reprezentând 40% din grup, un procent în creștere față de media de 35% din anii anteriori. Această evoluție reflectă interesul în creștere al femeilor pentru dezvoltarea competențelor de leadership și evoluția în carieră.
„Observăm o schimbare importantă în peisajul educației executive față de anii anteriori: tot mai mulți lideri experimentați, atât bărbați, cât și femei, revin în mediul academic pentru a-și actualiza cunoștințele și a-și consolida competențele, astfel încât să abordeze cu încredere provocările tot mai complexe ale mediului global de business. Suntem bucuroși că programul nostru Executive MBA Bucharest rămâne o alegere de top pentru dezvoltarea profesională a liderilor din România. Diversitatea industriilor din care provin participanții îmbogățește semnificativ experiența educațională, oferindu-le studenților acces la perspective diverse și la o rețea globală de profesioniști”, afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului WU Executive MBA Bucharest.
Schimbări apar și în topul industriilor din care provin studenții programului. În acest an, sectorul de finanțe, bănci și asigurări a depășit industria IT și a urcat pe primul loc, cu o pondere de 29% dintre participanți. Sectorul IT, care domina în anii anteriori, se situează pe locul al doilea, cu o pondere de 25%. Pe locul al treilea se află industria energetică, cu 11% din totalul studenților. Pe lângă acestea, programul atrage profesioniști dintr-o gamă largă de domenii, printre care servicii, comerț, industria farmaceutică, turism, publicitate, media și PR, agricultură și organizații non-guvernamentale (ONG).
În ceea ce privește opțiunile de finanțare a școlarizării, trendul se menține relativ constant: aproximativ o treime dintre studenți își plătesc singuri cursurile, o altă treime beneficiază de finanțare parțială din partea angajatorului, iar pe restul firma îi sponsorizează complet.
WU Executive MBA Bucharest este singurul program de EMBA din România care beneficiază de triplă acreditare internațională (EQUIS, AMBA și AACSB) deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din întreaga lume. Programul a fost dezvoltat pe baza WU Global Executive MBA, care se află în top 60 al celor mai bune programe de Executive MBA din lume și ocupă locul 9 la nivel mondial la categoria „Experiența internațională a studenților”.
Programul WU EMBA Bucharest se desfășoară part – time, pe o perioadă de 16 luni, și cuprinde 14 module, predate de profesori de renume internațional de la WU și alte universități de afaceri de elită din lume, printre care IE, IESE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau University of South Carolina (USA). De asemenea, acesta include trei module internaționale, desfășurate în Austria și SUA. În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 3 / 17912 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Prime Label, companie din portofoliul european al fondului de private equity Innova Capital, achiziționează tipografia românească Grafoprint. Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat vânzătorul, avocații Stratulat Albulescu au lucrat pentru cumpărători
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
IAM Global Leaders 2025 | 12 români, printre care Ana-Maria Baciu (Baciu Partners), Sorina Olaru și Florina Firaru (NNDKP), Alina Tugearu (ZRVP) și Răzvan Dincă (RD&A) au intrat în liga celor mai apreciați specialiști în domeniul brevetelor, la nivel global. Prin ce s-au remarcat aceștia și cum îi văd clienții
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul unei proceduri de achiziție publică de produse militare
Schoenherr a asistat Trans-Oil Group în tranzacția de preluare a Terminalului Frial | Echipa, coordonată de Mădălina Neagu (partner)
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
‘Leading lawyers’ in Romania | RTPR, TZA, NNDKP și PNSA au cei mai mulți avocaţi recomandaţi de IFLR 1000, ediția 2024. Ce firme sunt recomandate în practicile de M&A, Banking & Finance, Capital markets și Project development
Filip & Company a asistat Teilor Holding în cel mai mare plasament privat pentru obligaţiuni corporative din 2024. Olga Niță (partener) a coordonat echipa
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...