
Activitatea economică în zona euro arată semne de stabilizare în octombrie (S&P Global)
04 Noiembrie 2024
AgerpresIndicele privind producţia, inclus în indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, a urcat luna trecută la 45,8 puncte, de la 44,9 puncte în septembrie, după ce datele preliminare indicaseră un nivel de 45,5 puncte.
Activitatea economică în zona euro arată semne de stabilizare în octombrie, chiar dacă activitatea economică s-a contractat pentru a 28-a lună consecutiv, ritmul a fost mai redus, iar declinul cererii s-a atenuat, arată rezultatele unui sondaj S&P Global publicat luni, transmit Bloomberg şi Reuters.
Indicatorul Purchasing Managers (PMI) privind zona euro, calculat de S&P Global, a ajuns în octombrie la 46 puncte, după ce datele preliminare indicaseră un nivel de 45,9 puncte, dar încă sub pragul de 50 de puncte, care separă o creştere de o contracţie a economiei.
Indicele privind producţia, inclus în indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, a urcat luna trecută la 45,8 puncte, de la 44,9 puncte în septembrie, după ce datele preliminare indicaseră un nivel de 45,5 puncte.
Indicatorul Purchasing Managers (PMI) privind zona euro, calculat de S&P Global, a ajuns în octombrie la 46 puncte, după ce datele preliminare indicaseră un nivel de 45,9 puncte, dar încă sub pragul de 50 de puncte, care separă o creştere de o contracţie a economiei.
Indicele privind producţia, inclus în indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, a urcat luna trecută la 45,8 puncte, de la 44,9 puncte în septembrie, după ce datele preliminare indicaseră un nivel de 45,5 puncte.
"Datele reprezintă o veste bună: recesiunea din industrie nu s-a adâncit în octombrie. Declinul producţiei a fost mai lent decât luna precedentă, iar scăderea comenzilor noi a fost mai puţin abruptă", a apreciat Cyrus de la Rubia, economist la Hamburg Commercial Bank.
Indicele privind comenzile noi, un indicator al cererii, a ajuns la 44,2 puncte în octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, în condiţiile în care fabricile au înregistrat cel mai rapid ritm de reducere a preţurilor din aprilie, justificând parţial relaxarea politicii monetare de către Banca Centrală Europeană.
Luna trecută, BCE a redus dobânzile cu 25 puncte de bază, pentru a treia oară în acest an şi în linie cu estimările, pe măsură ce inflaţia încetineşte iar creşterea economică pierde din elan. Analiştii se aşteaptă la o nouă reducere a dobânzii la reuniunea de politică monetară din decembrie.
Conform datelor preliminare publicate săptămâna trecută de Eurostat, economia zonei euro a înregistrat o creştere peste aşteptări în trimestrul al treilea, graţie rezistenţei surprinzătoare a economiei germane, care a evitat intrarea într-o recesiune tehnică.
Produsul Intern Brut al celor 20 de ţări care au trecut la moneda unică a înregistrat un avans de 0,4% în perioada iulie-septembrie 2024 comparativ cu trimestrul precedent. Analiştii intervievaţi de Reuters mizau pe o creştere de 0,2% de la un trimestru la altul.
Cea mai mare surpriză a venit din partea Germaniei, cea mai mare economie a Europei, care a înregistrat un avans de 0,2%, în pofida mai multor oficiali care prognozau o recesiune având în vedre problemele cu care se confruntă sectorul industrial.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1547 / 19454 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...