
Antibiotice SA va beneficia de 100 milioane de euro, bani europeni, pentru creşterea producţiei de medicamente cricite
06 Iunie 2024
AgerpresMedicamentul critic este acel medicament care prin lipsa lui din farmacii pune în dificultate actul de însănătoşire a populaţiei.
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că Antibiotice SA va beneficia de o investiţie de 100 milioane de euro, din bani europeni, pentru producţia de medicamente critice.
Aflat într-o vizită la compania Antibiotice SA Iaşi, ministrul Câciu a declarat jurnaliştilor că a fost negociată cu Comisia Europeană această investiţie în sfera medicamentelor critice.
"Investiţia va fi pe trei componente: una de cercetare, una de producţie şi una de resursă umană, pentru că trebuie să ne gândim şi la viitor. Investiţia este deja negociată cu Comisia Europeană, suntem în ultimele etape. De asta am vrut să mă întâlnesc cu conducerea Antibiotice. În negocierea cu Comisia Europeană vom avea acest proiect predefinit astfel încât finanţarea să vină direct la Antibiotice Iaşi", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Aflat într-o vizită la compania Antibiotice SA Iaşi, ministrul Câciu a declarat jurnaliştilor că a fost negociată cu Comisia Europeană această investiţie în sfera medicamentelor critice.
"Investiţia va fi pe trei componente: una de cercetare, una de producţie şi una de resursă umană, pentru că trebuie să ne gândim şi la viitor. Investiţia este deja negociată cu Comisia Europeană, suntem în ultimele etape. De asta am vrut să mă întâlnesc cu conducerea Antibiotice. În negocierea cu Comisia Europeană vom avea acest proiect predefinit astfel încât finanţarea să vină direct la Antibiotice Iaşi", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Conform acestuia, compania Antibiotice SA va asigura în primul rând consumul intern, iar surplusul va merge către export.
"Este important asta, pentru că ne lovim de situaţii în care există criză în farmacii pe o anume substanţă", a specificat ministrul Adrian Câciu.
Prezent la eveniment, directorul general al Antibiotice SA Iaşi, Ioan Nani, a declarat că Germania şi România sunt singurele state care au depus în programul STEP (Strategic Technologies for Europe Platform) derulat de Uniunea Europeană pentru a dezvolta producţie de medicamente critice pentru consumul populaţiei.
"Eforturile investiţionale se vor duce spre un centru nou de cercetare care va consolida producţia de medicamente la Iaşi şi în două situri noi de producţie, pentru care Europa are încă probleme în asigurarea consumului real pentru populaţie. Şi în America se discută intens despre producţia de medicamente critice. Am primit azi o veste minunată de la domnul ministru, că suntem aproape de aprobarea acestei investiţii de 100 milioane de euro", a afirmat directorul general al Antibiotice Iaşi.
Potrivit acestuia, medicamentul critic este acel medicament care prin lipsa lui din farmacii pune în dificultate actul de însănătoşire a populaţiei. Nani a afirmat, totodată, că se doreşte să fie creascută producţia de medicamente critice de la 25 de produse, câte sunt acum în portofoliul companiei, la 45.
"De exemplu, în perioadele reci lipsesc unele medicamente. În majoritatea ţărilor europene este o criză mare pentru că exista un producător în Europa, unul in India şi unul în America. Noi avem 25 de asemenea produse în portofoliu acum, prioritar e ca unii care au astfel de produse să investească, să crească numărul produselor din portofoliu. Vom atinge 45 de produse critice", a menţionat directorul general Ioan Nani.
El a mai spus că aceste investiţii urmează să fie finalizate la sfârşitul anului 2026 sau la mijlocul anului 2027.
Înfiinţată în 1955, întreprinderea Antibiotice are o tradiţie de aproape 70 de ani în fabricarea de produse farmaceutice finite şi de ingrediente farmaceutice active (API). În prezent, compania, listată la Bursa de Valori Bucureşti la categoria Premium din anul 1997, este lider mondial în producerea de Nystatin API şi cel mai mare producător român de medicamente generice, având parteneriate de afaceri solide cu diferite entităţi internaţionale. Pachetul majoritar de acţiuni al societăţii este deţinut de Ministerul Sănătăţii, iar restul de actori privaţi.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 738 / 8773 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...