ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Antreprenorul Dragoș Roșca intră în acționariatul Bento înainte de listarea companiei pe piața AeRO

19 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

Odată cu intrarea în acționariatul Bento, Dragoș Roșca va deveni membru al Comitetului Consultativ al companiei ce urmează să fie numit în următoarea perioadă.

 
 
Bento – Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, anunță intrarea în acționariatul companiei a antreprenorului român, Dragoș Roșca, prin achiziționarea unei participații de 2,4%. Compania, care la finalul anului 2021 a atras peste 13 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori București, va intra la tranzacționare pe piața AeRO în următoarele săptămâni.

„Ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Dragoș în calitate de acționar înaintea listării Bento pe piața AeRO și îi mulțumim pentru încrederea acordată. Prezența lui ne onorează și în același timp ne confirmă că Bento este o companie cu potențial semnificativ de creștere. Lucrăm intens la finalizarea procesului de listare, deoarece ne dorim ca în următoarele săptămâni acțiunile BENTO să intre la tranzacționare. 2022 se anunță un an intens pentru noi și suntem încrezători că, odată cu accesarea pieței de capital, compania noastră va avea parte de o dezvoltare accelerată. Viitorilor acționari dorim să le transmitem că, în toată această efervescență a companiilor IT care au venit sau care urmează să vină la bursă, noi ne diferențiem prin faptul că am reușit să construim propriile noastre produse software. Prin urmare, vom continua să investim în produse și în proprietatea intelectuală proprie,” a declarat Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație al Bento.


Dragoș Roșca, fondator al Delta Asset Invest, a investit în peste 20 de companii din domenii diverse de activitate, precum Optiblu, Smartree, Patiline, Fleet Management Services, 2Performant, Oxygen Plus, Diagnosis, BIA, Ynovate Immo, Puls Media Newtork, Brexton, etc., unele dintre acestea devenind lideri pe segmentele de piață în care activează. O parte dintre companiile în care Dragoș Roșca a investit au fost vândute între timp către mari companii internaționale – Linde Group, Business Lease, Mlada Fronta, fonduri de investiții – Inova Capital, în timp ce altele fac parte din portofoliul actual al investitorului – Smartree, Patiline, BIA, Ynovate Immo, 2Performant, Brexton.

Odată cu intrarea în acționariatul Bento, Dragoș Roșca va deveni membru al Comitetului Consultativ al companiei ce urmează să fie numit în următoarea perioadă.

„Bento este una dintre cele mai interesante companii din ecosistemului de tehnologie a informației din România, fondatorii și echipa din jurul lor arătând nu doar capabilitatea de a dezvolta produse inovative, ci și competențe solide, demonstrate deja, de a atrage și deservi clienți mari, cu nivel ridicat de sofisticare al cerințelor, toate acestea în condițiile unei creșteri continue și sustenabile a business-ului din punct de vedere al profitabilității. Decizia echipei Bento de a lista compania pe piața AeRO a Bursei de Valori București, deschide o paletă largă de noi oportunități, și am încredere că echipa Bento va ști să valorifice aceste oportunități în beneficiul companiei, al angajaților ei, precum și al investitorilor,” a declarat Dragoș Roșca.    

În cadrul plasamentului privat, încheiat în data de 26 noiembrie 2021, Bento a vândut aproape 900.000 de acțiuni, reprezentând aproximativ 20% din capitalul social actual al companiei, la prețul de 14 lei pe acțiune. După încheierea plasamentului privat pentru acțiunile BENTO, Dragoș Roșca a achiziționat un total de 105.000 acțiuni deja existente în cadrul companiei, la un preț egal cu cel din plasamentul privat.

Bento are peste 17 ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud pentru companii active în industrii multiple, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii. Compania are în acest moment peste 70 de angajați și deține un portofoliu diversificat de clienți format din companii multinaționale din România, SUA și Elveția. De asemenea, Bento este partener cu furnizori de renume precum Microsoft, HPE și CISCO.

În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei. Conform informațiilor publicate în memorandumul de listare, la nivelul anului 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei și un profit net de 4,6 milioane de lei. Majoritatea veniturilor obținute de Bento provin de la companii active în energie, FMCG și utilități, aproximativ 70%, în timp ce restul de 30% reprezintă venituri provenite din partea companiilor ce activează în telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii. E.ON, Apa Nova – O Companie Veolia, British American Tobacco, McCann, Vodafone, Grupul Adrem, Zentiva sau Agricover sunt câteva dintre companiile care utilizează soluțiile și serviciile Bento.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2592 / 8120
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...