ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Christof Industries anunță restructurarea unei filiale din România pentru a proteja companiile la nivel local

26 Ianuarie 2023   |   BizLawyer

• Operațiunile din România sunt stabile, toți angajații își păstrează locurile de muncă. Toate salariile sunt plătite la timp

 
 
Una dintre cele patru companii deținute de  Christof Industries Global (CIG) în România, respectiv societatea responsabilă de derularea proiectelor externe, JCR Christof Services SRL (JCRS), a depus în instanță, la 20 ianuarie anul acesta, o procedură de restructurare pentru a proteja companiile românești ale grupului. Christof Industries este o afacere de familie și un partener de încredere pentru industria din România, având peste 3.100 de angajați români la nivel local.

Grupul internațional, care cuprinde 26 de companii individuale și filiale în 16 țări, a început procesul de restructurare în toamna anului 2022, după ce a fost afectat de inflație și dificultăți în lanțul de aprovizionare, în contextul crizei Covid și al războiului din Ucraina.


JCRS, care a fost înființată inițial pentru proiecte externe speciale, are în prezent activitatea oprită și doar șase angajați cu jumătate de normă, necesari în scopuri administrative.

Aceasta este singura procedură de restructurare care afectează o companie românească parte a grupului Christof Industries. De asemenea, niciun loc de muncă nu va fi afectat de procedura de restructurare a JCRS în România.

„Am luat toate măsurile necesare pentru a proteja și securiza din punct de vedere financiar afacerea noastră în România, și suntem capabili, atât financiar, cât și operațional, să ne îndeplinim promisiunea față de clienții și angajații noștri. Credem cu tărie în strategia noastră de a sprijini decarbonizarea în industria petrolieră și de a deveni lider în implementarea de soluții durabile și inovatoare pentru acest sector. Operațiunile noastre din România sunt un model de urmat în acest sens și, prin reorganizare, punem baza unui viitor de succes”, spune Natalie Christof, Director de Afaceri Corporative și Ofițer ESG pentru grupul Christof Industries.

Entitățile românești ale Christof Industries sunt un grup matur de companii, cu rădăcini puternice în industrie, asigurând răspuns imediat la cerințele pieței. O dovadă a eforturilor permanente depuse de grup pentru a-și proteja companiile este reorganizarea cu succes a principalei filiale din Austria, Christof Industries Austria (CIA), care a fost finalizată oficial luna aceasta.

Peste 3.100 de angajați lucrează în trei dintre cele patru companii românești ale Christof Industries – Christof E&P Services SRL (JCE), Christof MB Well (CMB) și Christof Surface Services SRL (CSS).
JCE, CMB și CSS nu sunt interconectate cu entitățile aflate în restructurare, sunt pe deplin operaționale și vor continua să-și deruleze proiectele fără sincope.

Christof Industries a demonstrat performanțe de top în materie de siguranță și operațiuni, având un plan de recuperare pentru a plăti subcontractanții. Grupul are în derulare proiecte pe termen lung (între 6-8 ani) cu jucători cheie din industria petrolului și gazelor naturale. Christof Industries mizează pe echipa puternică de angajați, pe o structură financiară stabilă care susține contextul economic actual și pe relațiile tradiționale bune cu clienții și furnizorii.

Despre Christof Industries Group:
Christof Industries este un holding de companii început ca afacere de familie, certificat ESG și un jucător de top în dezvoltarea de echipamente industriale, construcția de instalații, instalarea și întreținerea cu tehnologie inovatoare. Bazându-se pe decenii de expertiză și experiență în proiecte internaționale, Christof Industries are un portofoliu inovator și complet de clienți din industria petrolului și gazelor, celulozei și hârtiei, chimică, auto, alimentară, energie, metalurgie și industria materialelor de construcție - toate cu o abordare circulară. Christof Industries Group cuprinde 26 de companii individuale și filiale în 16 țări.

Despre Christof Industries în România:
În România, grupul și-a început activitatea în 2005 și lucrează în principal în industria petrolului și gazelor. Peste 3.100 de angajați lucrează în trei dintre cele patru companii românești ale Christof Industries – Christof E&P Services SRL (JCE), Christof MB Well (CMB) și Christof Surface Services SRL (CSS).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 877 / 7862
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...