
Compania românească Datacor investește peste 1 mil. € într-o nouă fabrică, unde va produce conectică de fibră optică pentru industria telecom, și anunță noi angajări
27 August 2020
BizLawyerNoua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).
![]() |
Compania românească Datacor, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente, investește 1,25 mil. euro în construcția unei noi fabrici de fibră optică la Bistrița și își extinde echipa în regiune.
Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).
Astfel, fabrica va începe producția în ianuarie 2021, și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).
“Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea și viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producția de cabluri preconectorizate și soluții de conectică fibră optică.”, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.
Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2).
Astfel, fabrica va începe producția în ianuarie 2021, și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).
“Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea și viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producția de cabluri preconectorizate și soluții de conectică fibră optică.”, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.
Cu această nouă dezvoltare, obiectivul companiei Datacor pentru anul următor este să lanseze propriile produse și pe piața europeană, vizând în special Germania și Austria, țări în care se fac investiții foarte mari în infrastructura telecom.
Construcția totală a fabricii are o suprafață de 845 mp, iar proiectul pe fonduri europene a fost creat având ca obiectiv central producerea cablurilor de fibră optică preconectorizate conform celor mai înalte standarde de calitate și cu grijă față de mediul înconjurător, certificate prin: Recertificare ISO 9001, Certificare ISO 14001, Certificarea GHMT a produselor, implementarea unui sistem de management al inovării și instalarea unei capacități de producție de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. Astfel, fabrica Datacor dispune de un sistem fotovoltaic care poate aduce economii de energie electrică de până la 90000kWh/an.
Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producție în ianuarie 2021. Astfel, la finalul acestui an, Datacor face recrutări pentru 20 de posturi disponibile în regiune: tehnician producție, tehnician măsurători și laborator, gestionar depozit, controlor calitate, agent vânzări ș.a.
În ciuda pandemiei, compania românească Datacor, cu 18 ani de activitate pe piața de integrare de soluții inovatoare de comunicații, estimează o creștere a cifrei de afaceri și a profitului pe 2020 și își menține planul de investiții setat pe următorii doi ani, alocând peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru de logistică regional.
Pe primul semestru al anului 2019, Datacor a înregistrat un profit operațional de peste două milioane de euro. Iar, în ceea ce privește proiecția pentru cea de-a doua parte a anului 2020, compania estimează o creștere de +3% față de cifra de afaceri la nivel anual din 2019, care a fost un an cu performanță istorică pentru Datacor, atât din perspectiva cifrei de afaceri cât și a profitului operațional.
Datacor este o companie 100% românească, deținută de frații Bogdan și Cristian Bilegan, cu 18 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, operând în segmentele office, retail și industrial.
Din 2002 până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând la o echipă de peste 70 de persoane și o cifră de afaceri de 8.838.442 milioane de euro.
Compania este prezentă în trei orașe din România: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, punct de prezență și logistic.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6083 / 8647 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...