ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Early Game anunță prima sa investiție din noul fond EGV II: 900.000 € în Relock, un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi

11 Iulie 2024   |   BizLawyer

Early Game este fondul de capital de risc potrivit pentru startup-urile curajoase care caută un investitor principal gata să-și asume riscuri.

 
 
Early Game a investit 900.000 de euro în Relock, un startup de cybersecurity creat de fondatori polonezi care dezvoltă o nouă tehnologie de protecție a API-urilor, ca parte a unei runde pre-seed, respectându-și teza de investiții și viziunea #leadearly de a investi devreme în companii cu potențial.

Relock furnizează protecție în timp real a accesului la API-urile oricărei companii tehnologice și la datele pe care le schimbă cu alte entități, asigurând o detectare imediată a amenințărilor și deconectarea în siguranță de la API în situația unei încercări de atac.

API-urile sunt coloana vertebrală a unei companii tehnologice. Ele sunt fundamentale pentru buna funcționare a oricărui proces sau funcție de business. Ele sunt venele prin care curg datele. Protejarea API-urilor companiei este primordială, dar în același timp foarte neglijată la nivel global. Este nevoie, în medie, de șapte luni pentru ca o companie să identifice și să închidă accesul neautorizat la API-urile sale. Aceasta înseamnă că, de-a lungul întregii perioade, un atacator sau chiar și un angajat rău intenționat este capabil să acceseze sisteme critice, date sensibile și chiar să orchestreze activități frauduloase. Mai simplu spus, durează șapte luni pentru ca o companie de tehnologie să realizeze că este jefuită.


Tehnologia Relock se bazează pe o abordare nouă și creativă a gestionării accesului la API, o reimaginare foarte eficientă a modului în care ar trebui să funcționeze companiile tech raportat la securitatea propriilor date și sisteme. Această nouă abordare este rețeta secretă a companiei și este puterea acestei noi tehnologii. De asemenea, datorită acestei noi abordări Relock furnizează o serie de funcționalități foarte puternice, cum ar fi notificări instantanee de încălcare a accesului la date, jurnale de acces precise și în timp real, refuzarea imediată a accesului etc. În plus, Relock face ca penetrarea oricărui nivel de securitate pe care o companie tech îl aplică API-ului său să fie complet lipsită de sens. De ce să faci efortul să spargi un API dacă Relock repară imediat și trebuie să spargi din nou sistemul după fiecare breșă? Apoi iar și iar.

Potențialul tehnologiei Relock ca produs de sine stătător sau integrat în soluțiile mai mari ale jucătorilor precum Okta sau Kong a fost ceea ce a făcut ca Early Game să investească în runda de pre-seed a companiei.

Marcin Sznyra, fondator și CTO al Relock, a declarat: „Noul motor Relock care asigură o rotație foarte frecventă a așa-numitor secrete digitale (parole etc) are capacitatea de a face legătura între multe vulnerabilități. Primii utilizatori care au adoptat deja tehnologia, îl consideră foarte valoros pentru API-uri, dar și pentru alte utilizări critice, cum ar fi protejarea activelor din cloud sau pentru asigurarea securității la nivel de utilizator individual. Datorită Early Game, putem accelera dezvoltarea produselor iar primele aplicații urmează să apară în curând”.

Florin Vișa, Partener la Early Game și coordonatorul tranzacției, a declarat: „Pe măsură ce mediul digital devine din ce în ce mai prezent în lumea noastră, amenințările de securitate cibernetică evoluează constant. Investițiile în soluții avansate de securitate cibernetică nu doar că abordează probleme critice prezente dar au totodată potențialul de a deveni o forță transformatoare pentru tehnologia globală.”

Investiția pre-seed în Relock confirmă teza Early Game de a se implica timpuriu și de a oferi capital startup-urilor promițătoare, indiferent de stadiul de dezvoltare sau de nevoile lor financiare. Early Game este fondul de capital de risc potrivit pentru startup-urile curajoase care caută un investitor principal gata să-și asume riscuri.

___
Early Game Ventures (EGV) II este un fond de capital de risc capitalizat de Recovery Equity Fund, administrat de Fondul European de Investiții și finanțat prin PNRR în cadrul Next Generation EU.

Relock este un startup de securitate cibernetică cu sedii în Austin și Torun, care dezvoltă noi tehnologii pentru managementul și rotația frecvență a secretelor digitale în sistemele critice ale companiilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8110
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...