ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Beltrame începe producția de oțel - beton după achiziționarea COS Târgoviște

23 Iunie 2022   |   BizLawyer

• Donalam Târgoviște va fi singura unitate de producție de oțel - beton din România; • Capacitatea de producție va ajunge în 2023 la aprox. 300.000 tone anual, reprezentând aproximativ 50% din importul actual al României; • Compania se află în etapa finală a studiului de fezabilitate pentru implementarea liniei de producție “verde”, care va asigura creșterea capacității totale la 700.000 - 800.000 tone de oțel-beton și sârmă laminată anual; • Totalul investițiilor în următorii ani: 100 mil euro în modernizarea și retehnologizarea vechii uzine și 100 mil euro în construirea unui parc fotovoltaic pentru a alimenta unitățile de producție.

 
 
După achiziția COS Târgoviște în luna martie a acestui an, AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa, a demarat procesul de recrutare de personal și modernizare a combinatului și a început producția de oțel – beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unități de prelucrare a oțelului, în Călărași și Târgoviște. Compania devine astfel singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România, urmând să furnizeze circa jumătate din necesarul intern în sectorul construcțiilor, pentru a pune capăt dependenței pieței locale de importurile din Europa și din afara ei.

Pentru relansarea activității combinatului, compania Beltrame a recrutat până în prezent apropre 300 de angajați, o parte dintre aceștia fiind foști angajați ai COS Târgoviște, iar până la final de iulie intenționează să ajungă la un număr de 450 de angajați.


Într-o primă fază, vor ieși de pe porțile combinatului Donalam Târgoviște circa 10.000 tone de oțel-beton/ lună, iar în 2023 capacitatea de producție va crește la circa 30.000 tone/lună, însemnând peste 300.000 tone/an. Astfel, fabrica va asigura României circa jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, care este în jur de 600.000 – 700.000 de tone anual. În prezent, România importă în totalitate acest material din țări precum Bulgaria sau Turcia.

„Reluarea producției interne de oțel-beton, un sector esențial al siderurgiei, reprezintă un pas important pentru reindustrializarea României și va oferi țării o gură de oxigen în criza materialelor de construcții, generată de pandemie și conflictul din Ucraina. Cu ajutorul investițiilor programate în modernizarea și dezvoltarea facilităților de producție, combinatul din Târgoviște va redeveni un pilon de susținere pentru economia românească”, a declarat Carlo Beltrame, Group Business Development în cadrul AFV Beltrame.

Viziunea grupului Beltrame este să transforme vechea oțelărie într-o unitate de producție competitivă la nivel european, atât ca eficiență, cât și din punct de vedere al mediului. În următorii 5 ani vor fi investiți aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, iar 80% din buget va fi alocat achiziției de tehnologii care permit reducerea emisiilor de carbon, creșterea eficienței energetice și tranziția către o economie circulară, prin reutilizarea resurselor și reducerea la minimum a deșeurilor. Până în al cincilea an al investiției, vor fi generate aproximativ 1.000 de locuri de muncă pe plan local.

Pe lângă punerea în funcțiune a fostei oțelării, Beltrame se află în faza finală de autorizare a unei fabrici verzi de oțel-beton și sârmă laminată, care va fi construită tot pe amplasamentul de la Târgoviște. Noua oțelărie va fi cea mai avansată din lume din punct de vedere tehnologic și va avea cel mai redus nivel de emisii de gaze cu efect de seră din industrie. Proiectul include și construirea unui parc fotovoltaic, cu putere instalată de 100 – 120 MW și dotat cu sistem de stocare a energiei, care va alimenta unitățile de producție.
Odată cu finalizarea acestei fabrici verzi, preconizată în 2024, capacitatea totală de producție a Donalam Târgoviște va fi de aproximativ 700.000 - 800.000 tone de oțel-beton și sârmă laminată anual. În sectorul construcţiilor, consumul total intern de oţel - beton ṣi sârmă este de circa 1,5 milioane tone/an.  

Pentru 2022, grupul Beltrame estimează o cifră de afaceri de circa 140 de milioane de euro în România, un nivel similar cu cel din 2021.  

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2395 / 8642
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...