
Hidroelectrica reia procedurile pentru retehnologizarea AHE Vidraru, proiect estimat la 82,15 mil. E
02 Mai 2019
AGERPRESContractul va fi atribuit prin negociere competitivă, după ce, anterior, producătorul de energie a avut două tentative eşuate de atribuire prin licitaţie.
Hidroelectrica reia pentru a treia oară procedurile pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice (AHE) Vidraru, proiect estimat la 82,15 milioane de euro, potrivit informaţiilor furnizate de companie, la solicitarea AGERPRES.
Contractul va fi atribuit prin negociere competitivă, după ce, anterior, producătorul de energie a avut două tentative eşuate de atribuire prin licitaţie.
Durata contractului este de 56 de luni, iar câştigătoare va fi oferta cu cel mai bun raport calitate-preţ.
Preţul contează în proporţie de 60%, iar banda de putere garantată a turbinei, în regim de funcţionare de lungă durată, la căderea netă 280 metri, are o pondere de 22,5%. Sunt luate apoi în calcul randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (10%), puterea maximă garantată la cupla turbinei (6%) şi randamentul garantat al generatorului (1,5%).
Contractul va fi atribuit prin negociere competitivă, după ce, anterior, producătorul de energie a avut două tentative eşuate de atribuire prin licitaţie.
Durata contractului este de 56 de luni, iar câştigătoare va fi oferta cu cel mai bun raport calitate-preţ.
Preţul contează în proporţie de 60%, iar banda de putere garantată a turbinei, în regim de funcţionare de lungă durată, la căderea netă 280 metri, are o pondere de 22,5%. Sunt luate apoi în calcul randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (10%), puterea maximă garantată la cupla turbinei (6%) şi randamentul garantat al generatorului (1,5%).
Anunţul de participare însoţit de documentaţia de atribuire va deveni public imediat ce se va publica în Jurnalul Oficial al UE.
Contractul este de tip "la cheie" şi implică în principal derularea de lucrări de montaj pentru întreg ansamblul de echipamente mecanice, hidromecanice, electrice din centrala hidroelectrica, baraj, nod de presiune şi integrarea instalaţiilor deja modernizate (Staţia de 220 kV, AMC şi Grupul electrogen de 125 KVA de la Baraj Vidraru).
Totodată, se vor executa lucrări la construcţiile hidrotehnice existente (baraj, derivaţia sub presiune, centrală, bloc tehnic, galeria de fugă) în vederea consolidării acestora în conformitate cu normativele de construcţii în vigoare, lucrări de reparaţii a structurii de rezistenţă, construire depozit pentru deşeuri şi materiale refolosibile şi de refacere a instalaţiilor electrice, sanitare, de ventilaţie şi PSI.
Vor fi realizate lucrări de arhitectura în centrală (refacere pardoseli şi finisaje în spaţiile tehnologice, recompartimentări spaţii) şi blocul tehnic (amenajare camera de comandă), precum şi servicii de evaluare a stării tehnice a instalaţiilor, proiectare şi inginerie pentru fiecare dintre unităţile tehnice funcţionale ce fac parte din obiectivul de investiţii, cu scopul finalizării unui întreg care să confirme indicatorii tehnico-economici aprobaţi ai investiţiei; activităţi de project management constând în coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităţilor de achiziţie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcţiune în vederea realizării unui Contract de retehnologizare 'la cheie'.
Cerinţa minimă pentru ofertanţi este realizarea unei cifre medii de afaceri globală pe ultimii trei ani egală sau mai mare decât 80 de milioane de euro.
Dacă un grup de operatori economici depune o candidatură comună, atunci cerinţa minimă privind cifra de afaceri se
demonstrează prin luarea în considerare, prin cumulare, a resurselor tuturor membrilor grupului. Candidatul poate îndeplini condiţia de cifră de afaceri prin asigurarea susţinerii financiare de către un terţ susţinător, mai arată sursa citată.
Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 3 iunie 2019, ora 10:33, la sediul Hidroelectrica.
Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din acţiunile Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 20%.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8171 / 8660 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...