International Finance Corporation a acordat Lion’s Head un credit de 150 mil. €, cu caracteristici legate de sustenabilitate
28 Februarie 2024
AGERPRESLHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piaţa de logistică şi industrie uşoară din Bulgaria şi România, care va fi susţinută în continuare de investiţia IFC.
International Finance Corporation (IFC) a acordat Lion's Head Investments (LHI) un credit sindicalizat şi un împrumut convertibil în valoare de 150 de milioane de euro, cu caracteristici legate de sustenabilitate, informează un comunicat al companiei.
Lion's Head este o platformă imobiliară comercială prezentă în Bulgaria şi România, o asociere între Old Mutual Property şi AG Capital. Compania deţine şi operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia - Polygraphia Office Center şi Megapark - şi trei în Bucureşti - Oregon Park A, B&C.
LHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piaţa de logistică şi industrie uşoară din Bulgaria şi România, care va fi susţinută în continuare de investiţia IFC. Activele logistice ale companiei vor fi certificate EDGE Advanced Green Building, certificare aparţinând IFC.
Lion's Head este o platformă imobiliară comercială prezentă în Bulgaria şi România, o asociere între Old Mutual Property şi AG Capital. Compania deţine şi operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia - Polygraphia Office Center şi Megapark - şi trei în Bucureşti - Oregon Park A, B&C.
LHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piaţa de logistică şi industrie uşoară din Bulgaria şi România, care va fi susţinută în continuare de investiţia IFC. Activele logistice ale companiei vor fi certificate EDGE Advanced Green Building, certificare aparţinând IFC.
"Consolidarea infrastructurii logistice şi a conectivităţii în lanţurile valorice regionale şi globale rămân obiective importante pentru Bulgaria şi România în contextul actual. Este vital ca orice formă nouă de infrastructură din regiune să fie construită la cele mai înalte standarde de eficienţă energetică şi suntem încântaţi să alocăm finanţare pentru a sprijini LHI în atingerea acestui dublu obiectiv", a declarat Ary Naim, Manager IFC pentru Europa Centrală şi de Sud.
La finalul anului 2023, clădirile de birouri ale LHI au atins un grad de ocupare de peste 95%, având chiriaşi internaţionali, precum Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama. Toate clădirile deţin certificate verzi (BREEAM şi LEED) şi un nivel ridicat de sustenabilitate.
"Sunt extrem de încântată că, după 5 ani de parteneriat de succes cu Old Mutual, IFC a devenit noul nostru partener global în Lion's Head. Este dovada incontestabilă a rezultatelor remarcabile ale afacerii noastre şi aştept cu nerăbdare să continuăm extinderea platformei noastre în regiune", a afirmat Alina Necula, country manager România.
Lion's Head Investments este rezultatul asocierii dintre Old Mutual Property, parte a Old Mutual Limited, un important conglomerat financiar sud-african, şi AG Capital (AGC), un grup din sfera imobiliară, lider regional.
Old Mutual Limited este o companie listată la Bursa de Valori din Johannesburg, South African Public Investment Corporation deţinând 17% şi BlackRock deţinând 6% din companie.
Înfiinţată în anul 1845, este unul dintre cele mai vechi branduri din Africa de Sud, derulând operaţiuni în 14 ţări şi o capitalizare de piaţă de 3 miliarde de euro.
AGC este controlată de Christo Iliev şi este un grup de companii axate pe domeniul imobiliar, prezent în România, Bulgaria şi Polonia. AGC deţine platforme imobiliare comerciale şi rezidenţiale, încheind parteneriate cu investitori instituţionali internaţionali din Europa Centrală şi de est.
IFC - membră a World Bank Group - este cea mai mare instituţie de dezvoltare la nivel global, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC operează în peste 100 de ţări, folosind capitalul, expertiza şi influenţa sa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2023, IFC a angajat o sumă-record de 43,7 miliarde de dolari companiilor private şi instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se confruntă cu impactul crizelor globale agravate.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 587 / 8449 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...