ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Legal Powerhouse în finanțări | Avocații Bulboacă & Asociații au acționat alert și strâns alături de Grupul CANPACK pentru contractarea a 100.000.000 EUR

07 Iulie 2023   |   BizLawyer

Misiunea de a proteja interesele societății românești parte a Grupului şi, deopotrivă, a finanţării, în calitate de garant, a reprezentat obiectivul primordial pentru Bulboacă & Asociații, aceștia punând corelativ la bătaie talent, pasiune, stăruință și determinare.

 
 
Profilul mentalității de tipul băncilor de investiții asumat de avocații de la Bulboacă și Asociații aduce un aport consistent și spectaculos în industrii cheie, strategice, prin congruența dintre expertiza amplă juridică și latura profundă a know-how-ului de business.

Astfel, în ultimele 2 luni, avocații de la Bulboacă și Asociații au acționat strâns și fundamental, printr-o desăvârșită reziliență, alături de Grupul CANPACK (un important producător de ambalaje de înaltă calitate pentru multiple utilizări), cu scopul contractării a 100.000.000 EUR de tip facilitate de credit revolving. Acordul de finanțare a fost încheiat, printre alții, cu BNP Paribas Bank Polska S.A, contractată în scopul acoperirii nevoilor corporative generale și de capital de lucru.


Implicarea societăţii de avocaţi a vizat, între altele, revizuirea şi pregătirea documentaţiei aferente, cu un grad de complexitate ridicat, dar și asigurarea unui climat potrivit pentru acordarea facilității, completat de negocieri constante și consistente.

„Experiența juridică si de business vastă, acumulată în tranzacții anterioare, cumulată cu cunoasterea de rafinament a modului de aplicare a prevederilor legale, cumulată cu buna credință în derularea negocierilor – sunt parte din mecanismele aruncate în joc în astfel de proiecte”, afirmă Adrian-Cătălin Bulboacă, Managing Partner al Bulboacă și Asociații.

Misiunea de a proteja interesele societății românești parte a Grupului şi, deopotrivă, a finanţării, în calitate de garant, a reprezentat obiectivul primordial pentru Bulboacă & Asociații, aceștia punând corelativ la bătaie talent, pasiune, stăruință și determinare.




Ultima jumătate de an a dus firma Bulboacă & Asociații pe o planșă de joc cu provocări multiple, cu unghiuri de finanțări atipice și spectaculoase și jurisprudență locală și internațională, deopotrivă.

În esență, cu echipe pluridisciplinare formate din juriști și consultanți financiari care acționează concomitent și complementar, firma de avocați a adus plus valoare în ultimele 6 luni în tranzacții cu impact socio-economic de remarcă. Astfel, grupul CANPACK a mai fost asistat și în trecutul foarte recent de Bulboacă & Asociații în operațiunea tradusă prin contractarea unui împrumut în suma de 400 de milioane USD de la un consorțiu de bănci de top. Într-un ritm foarte alert, întreg procesul de negociere și redactare al documentelor relevante fiind finalizat pe parcursul a mai puțin de 3 săptămâni, operațiunea fiind și foarte complexă, cu multiple părți implicate. Această facilitate a fost contractată de la un consorțiu de bănci de top, respectiv: Wells Fargo Bank, în calitate de aranjor, agent administrativ și de garanție, CITIBANK N.A. în calitate de aranjor, printre creditori numărându-se și BNP Paribas, ING Capital LLC și J.P. Morgan.
 
De asemena, societatea de avocați a avut o implicare extrem de rară în industria finanțărilor prin dublul rol asumat în realizarea unei finanțări cu impact istoric pentru Grupul Frigoglass (lider la nivel mondial pe piaţa producătorilor de echipamente frigorifice comerciale). De două ori, la distanță de doar câteva luni, avocații au reprezentat atât Grupul Frigoglass (împrumutatul), cât și grupul de investitori implicați în a doua etapă a tranzacțiilor (creditorii). Așadar, organizați ca în trupele SEAL, avocații Bulboacă & Asociații au condus etapele tranzacțiilor de la momentul 0 la cele 3 emisiuni de obligațiuni: prima emisiune a fost de tipul „Senior Secured Bridge Notes” în valoare de 55.000.000 €, a doua a fost de tip New Money, cu suma de 75.000.000 €, iar cea de a treia de 150.000.000 € a fost destinată pentru refinanțarea expunerilor existente. De asemenea, o tușă particulară în contextul tranzacției, l-a reprezentat clarificarea juridică și operaționalizarea aferentă a regimului celor mai recente sancțiuni internaționale în fluxul de activitate internațional al Frigoglass România.

Un alt moment al ultimelor luni a fost reprezentat de implicarea moleculară în asistarea sindicatului de bănci format din Banca Comerciala Româna SA (în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentatie, garanții și plăți), CEC Bank (în calitate de aranjor principal mandatat), OTP Bank, EximBank, First Bank și Intesa Sanpaolo Bank (în calitate de creditori) pentru consolidarea și acordarea unei importante extensii a facilitaților de credit încheiate cu Grupul Carmistin (în prezent între primii trei producători de carne din România). Tranzacția privind facilitatea de credit are valoarea totală de 846 milioane de lei, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 218 milioane, consultanții considerând-o fără precedent. Acest considerent este asumat atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, având în vedere nivelul ridicat de sofisticare al documentației, precum si volumul impresionant al acesteia, prin prisma structurii complexe a mecanismelor fenomenului de finanțare, precum și a celor de garantare corelativă, respectiv a părților implicate.

„Fundamental vorbind, acționăm în consonanță cu ADN-ul nostru - aproape de nevoile clienților și/sau potențialilor clienți, căutând să le remediem anticipat lipsurile. Gândim și lucrăm aplicat, creator, încă de la fazele incipiente. Alaturi de know-how, așadar, și experiență, punem mult talent, stăruință și determinare. Și pornim întotdeauna de la premisa că întotdeauna trebuie căutate cele mei neașteptate structuri posibile de finanțare, punând corelativ la bătaie ingredientele de mai sus. Ne asigurăm că, printr-o echipa pluridisciplinară, formată din juriști și consultanți financiari, disecăm juridic și economic o societate target, căutam să-i remediem anticipat lipsurile, așa încât societatea target să fie analizată plurisdiciplinar de potențialii „investitori” (bănci de investiții, fonduri de investiții, family office, bănci comerciale etc).”

Dincolo de performanța în finanțări, societatea de avocați s-a remarcat prin implicarea într-un proiect de autorizare a unor companii care vor fi vectori în industria asigurărilor, respectiv ai pieței de capital, respectiv procesul de autorizare de către ASF a Eazy Asigurări S.A., fiind primul proces de autorizare de la falimentul City Insurance. Concomitent, implicarea în procesul de autorizare al Investimental S.A., primul broker autorizat pe piața de capital după 14 ani.

Înființată ca urmare a unui spin-off al biroului din București al unei firme Magic Circle, Bulboacă și Asociaţii are unul din cele mai puternice branduri de pe piața avocaturii din România, cu o mentalitate de tipul băncilor de investiții si cu experiență preponderentă în finanțări & restructurări, fuziuni & achiziții, insolvențe & litigii și dreptul muncii.
Bulboacă și Asociaţii este implicată în unele din cele mai sensibile și solicitante tranzacții sau spețe, adeseori foarte greu de realizat sau soluționat, unde stăruința, pasiunea și determinarea avocaților, alături de know-how-ul juridic și de business specific, joacă un rol absolut fundamental. Firma oferă consultanță instituțiilor financiare, fondurilor, family office, companiilor, structurilor lor de conducere sau acționarilor cu privire la situații esențialmente critice.
Când clienții Bulboacă & Asociații întâmpină o dificultate majoră, de neimaginat sau de nesurmontat, experiența avocaților firmei arată că și atunci există șanse reale pentru a se face o tranzacție sau pentru a se soluționa o speță.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 604 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...