ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a asistat sindicatul de bănci în finanțarea în valoare de 347 mil. € acordată Grupului Ameropa. Echipa, coordonată de partenerul Valentin Voinescu

08 August 2022   |   BizLawyer

NNDKP a acordat asistență cu privire la aspectele juridice aferente finanțării, inclusiv în structurarea, împreună cu aranjorul, a unui set complex de facilități suplimentare acordate în baza unei clauze de tip acordeon și în negocierea și semnarea documentelor de finanțare.

Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar si Finantări, NNDKP

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes sindicatul de bănci în acordarea unei finanțări în valoare de 347 de milioane de euro grupului elvețian Ameropa. Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română SA (BCR) și Raiffeisen Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați inițiali și bookrunners, împreună cu ING Bank NV Amsterdam – Sucursala București și Unicredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați. BCR a acționat și ca agent de documentație, de facilitate și de garanții.

NNDKP a acordat asistență cu privire la aspectele juridice aferente finanțării, inclusiv în structurarea, împreună cu aranjorul, a unui set complex de facilități suplimentare acordate în baza unei clauze de tip acordeon și în negocierea și semnarea documentelor de finanțare.


Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale Grupului Ameropa (Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains SA, cel mai mare trader de cereale și Chimpex, lider în operațiuni portuare) pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru, consolidând astfel operațiunile strategice derulate de Ameropa în România. Tranzacția a fost semnificativă prin prisma modului inedit de structurare, permițând Grupului Ameropa să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.

„Ne bucurăm pentru această nouă ocazie de a asista sindicatul de bănci în cadrul unei noi runde de finanțare acordată Grupului Ameropa și pentru posibilitatea de a contribui în continuare, în mod indirect, la dezvoltarea operațiunilor din România ale Grupului. Sprijinul acordat în acest proiect de cele mai importante instituții de credit de pe plan local a fost fundamental și reconfirmă angajamentul acestora față de sectorul agribusiness din România”, a declarat Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări, NNDKP.

Echipa NNDKP care a acordat asistență sindicatului de bănci a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur, Asociat Senior și Cătălina Dan, Asociat, din aceeași arie de practică.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.


Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1872 / 8279
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...