ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables

30 Septembrie 2024   |   BizLawyer

Puterea instalată a parcurilor fotovoltaice va fi de ~710 MW

 
 
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, a finalizat achiziția mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice de la compania daneză Jantzen Renewables ApS. Proiectele urmează să fie dezvoltate în județul Teleorman și sunt acum la stadiul „gata de construit” („ready-to-build”). Puterea instalată a acestor parcuri fotovoltaice va fi de ~710 MW, fiind printre cele mai importante proiecte de acest tip și în acest stadiu din Europa de Sud-Est.

Tranzacția a fost aprobată de Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe.

Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie: „Această achiziție marchează un progres esențial în angajamentul ferm al OMV Petrom de a dezvolta un portofoliu de aproximativ 2,5 GW de capacitate instalată de energie regenerabilă până în 2030, valorificând parteneriate strategice. Ne dorim să venim în întâmpinarea creșterii cererii pentru energie verde și să rămânem un partener de încredere pentru clienții noștri, contribuind la securitatea aprovizionării cu energie a României. În continuare, ne dorim să identificăm partenerii potriviți alături de care să construim aceste proiecte.”


Christian Jantzen, Co-fondator & CEO al Jantzen Renewables: „Ziua de astăzi este cu adevărat o realizare majoră pentru Jantzen Renewables, pentru partenerii noștri și pentru sectorul energetic din România. Suntem mândri să contribuim în mod semnificativ la un viitor mai verde în România. Misiunea noastră este de a promova tranziția energetică a țării și acesta este un prim pas vital pentru noi în realizarea acestei viziuni. Cu toate acestea, acesta este doar începutul și vom continua să investim resurse semnificative în misiunea noastră în următorii ani”.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite în județul Teleorman, locațiile alese pentru acestea având potențial pentru randamente superioare, în ceea ce privește energia solară. Astfel, producția estimată pentru 25 de ani de funcționare este de peste 20.000 GWh, producția anuală fiind suficientă pentru a furniza echivalentul a aproximativ 70% din consumul casnic anual al municipiului București.

Proiectelor li s-a acordat deja acces la rețeaua națională de transport de energie electrică. Conform estimărilor actuale, proiectele ar trebui să furnizeze energie electrică sistemului energetic național începând din a doua jumătate a anului 2026.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4 / 8267
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare 700 mil. €. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...