ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Platforma de investiții imobiliare fracționale MetaWealth vinde primul pachet de active imobiliare în timp record, către investitori din 12 țări, pentru 2,14 mil. USD

04 Mai 2023   |   BizLawyer

România conduce efortul global de tokenizare din industria imobiliară

 
 
MetaWealth, start-up-ul fintech cu birouri în București, Dublin și Toronto, a vândut primul activ imobiliar către 153 investitori din România, Cipru, Austria, Elveția, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Olanda, Cehia, Canada, Suedia și Grecia, pentru o valoare combinată de 2,14 milioane USD.

Vânzarea, realizată în timp record de la lansarea platformei MetaWealth în urmă cu o lună de zile în Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada, confirmă impactul revoluționar pe care această platformă o poate avea asupra investițiilor imobiliare și aduce România în fruntea eforturilor de a tokeniza această industrie la nivel global.

„În mai puțin de 8 săptămâni, 30 de apartamente noi din București, complet mobilate și închiriate integral au devenit proprietatea unei comunități de investitori din întreaga lume, care au fost atrași de calitatea premium a activelor, de randamentul anual competitiv de 6% generat de investiția lor și de previziunile optimiste pentru viitorul pieței imobiliare din România”, spune Michael Topolinski, unul dintre co-fondatorii MetaWealth. „Ne așteptăm ca al doilea activ de 2,5 milioane USD, care reprezintă tot un proiect rezidențial din București, să fie contractat foarte curând. Este un moment foarte important pentru noi, atât pentru că ajutăm dezvoltatorii imobiliari români să își vândă activele pe piața globală, în timp ce aducem capital străin în țară, ci și pentru că suntem acum pregătiţi să ducem acest proiect la următorul nivel”.


Cu sprijinul companiei de brokeraj Colliers International, MetaWealth își extinde aria de acoperire, căutând să atragă în platformă oportunități noi de investiții de 3-5 milioane USD fiecare, de pe piețe imobiliare mai mature, inclusiv Varșovia, Budapesta, Atena și Praga.

De asemenea, MetaWeath își propune să își diversifice portofoliul din platformă pentru a include active rezidențiale, de birouri, comerciale şi logistice, şi să ajungă la o valoare totală a activelor aflate în gestiune de 100 milioane USD, până pe 30 aprilie 2024.

În paralel, MetaWealth negociază un parteneriat strategic cu o bancă digitală cu sediul la Londra, care este interesată să ofere aplicația mobilă de investiții clienților săi.

„În contextul în care estimăm un flux de investiții tot mai intens în următoarele luni, ne concentrăm și pe extinderea echipei principale din București, biroul care reprezintă hub-ul tehnologic al MetaWealth”, adăuga Amr Adawi, unul dintre co-fondatorii MetaWealth. „Angajații tineri din România, talentați și foarte bine pregătiți, au avut rol strategic în dezvoltarea unei experiențe de utilizator simplă și sigură pentru investitorii noştri şi ne propunem să menţinem același standard de calitate și securitate a serviciilor pe viitor. În prezent avem aproximativ 10 poziții deschise pentru biroul nostru din București, majoritatea pentru roluri tehnice, și sperăm să le acoperim cu talent local în curând”.

MetaWealth permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare evaluate de experți, complet închiriate și fără datorii contractate, sub forma unor tokenuri digitale, care generează randamente de aproximativ 6-7% aferente veniturilor din chirii, precum și câștiguri suplimentare din aprecierea activelor pe termen mediu, prin investiții inițiale care pot începe de la 100 USD.

Platforma se adresează în principal profesioniștilor din mediul urban, cu un nivel al venitului peste media națională, care doresc să își investească economiile într-o oportunitate sigură și profitabilă, dar nu au timpul și resursele necesare pentru a investi într-un activ imobiliar întreg.

Fondatorii și proprietarii MetaWealth includ doi investitori și dezvoltatori imobiliari - Michael Topolinski şi Richard McLaughlin-Duane, cu un portofoliu cumulat de active imobiliare de 1,3 miliarde USD, Amr Adawi, un antreprenor cu experiență directă în dezvoltarea de startup-uri fintech cu active cumulate de peste 8 miliarde USD, şi Darren Carvalho, fost Vicepreședinte Goldman Sachs în New York, care aduce o experiență aprofundată de lucru cu portofoliul existent și potențial de companii și startup-uri din GS Growth Equity Group.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 898 / 8121
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...