ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International cu privire la achiziționarea unui proiect de energie regenerabilă de aproximativ 50 MW în România. Echipa, condusă de Ileana Glodeanu (Partener) şi Adina Aurel (Counsel)

22 Mai 2023   |   BizLawyer

Alături de Partener Ileana Glodeanu şi Counsel Adina Aurel, Wolf Theiss a implicat o echipă mai largă din mai multe grupuri de practică pentru finalizarea cu succes a tranzacției

Echipa Wolf Theiss a fost condusă de Ileana Glodeanu (Partener) şi Adina Aurel (Counsel)

 
 
Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru DTEK Renewables International, un investitor și operator în domeniul energiei regenerabile în România și în UE, în legătură cu achiziția eșalonată de părți sociale a unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, judeţul Mureş. Acest proiect greenfield a fost achiziționat de la compania românească Finas Invest SRL, care are sediul în Cluj-Napoca şi activează pe piața energiei regenerabile.

Echipa Wolf Theiss, condusă de Partener Ileana Glodeanu şi Counsel Adina Aurel, a oferit asistență juridică DTEK Renewables International pentru achiziționarea mai multor proiecte în România în ultimii ani.


În aceste multiple tranzacții, echipa a asistat clientul în cadrul unor exerciții complexe de due diligence, a acordat consultanță juridică privind concentrările economice și procedurile de notificare a investițiilor străine directe, precum și în legătură cu redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare, a acordului între asociați și a altor documente necesare pentru punerea în aplicare a tranzacției şi implementarea proiectului.

Alături de Ileana Glodeanu şi Adina Aurel, Wolf Theiss a implicat o echipă mai largă din mai multe grupuri de practică pentru finalizarea cu succes a tranzacției: Corporate /M&A - Senior Associate Cornelia Postelnicu, Associates Iulia Cumpăratu, Elena Ionaşcu, Marius Moldoveanu şi Vlad Catană; Real Estate & Construcţii - Counsel Dana Toma şi Associate Alexandru Roman; Concurenţă & Antitrust - Partener Anca Jurcovan şi Associate Maria Ionescu.

"Suntem încântați că am fost implicaţi într-o nouă poveste de succes reprezentând clientul nostru regional pe termen lung DTEK Renewables International. Suntem recunoscători clientului nostru și dezvoltatorului român implicat în tranzacție pentru angajamentul pe care l-au arătat în vederea finalizării rapide a acestui proiect pentru ca acest parc fotovoltaic să fie conectat cât mai repede posibil", a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

"Apetitul investitorilor pentru afaceri în domeniul energiei, investiții în eficiență energetică și producția de energie regenerabilă este ridicat și a crescut foarte mult în ultimii ani în România. Avocații noștri continuă să încheie cu succes contracte de energie regenerabilă, având în vedere experiența lor vastă în asistarea și finalizarea tranzacțiilor din sectorul energetic atât de partea vânzătorului cât și de partea cumpărătorului. Wolf Theiss are o lungă istorie de colaborare cu DTEK Renewables International, iar implicarea noastră în această tranzacție subliniază sprijinul nostru în implementarea proiectelor de energie regenerabilă și în crearea unui cadru legal și a unei practici solide în România pentru astfel de investiții,", a declarat Adina Aurel, Counsel Wolf Theiss București.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 820 / 8075
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...