ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU, reconfirmată ca o firmă-reper în domeniul Proprietății Intelectuale și TMT în ediția 2023 a Chambers and Partners Europe

27 Martie 2023   |   BizLawyer

Firma este remarcată pentru “practica sa de propietate intelectuală cu o experiență extinsă și echilibrată”. De asemenea, SIMION & BACIU se remarcă pentru asistența juridică oferită “cliențior din sectoarele Telecom, Media și Telecomunicații și Gaming” și pentru experiența sa “în aspecte referitoare le legislația privind protecția datelor”.

 
 
SIMION & BACIU este din nou apreciată pentru activitatea sa în domeniul Proprietății Intelectuale și Telecom Media și Tehnologie (TMT) în România de către Chambers and Partners, în ediția europeană pentru anul 2023 a prestigioasei publicații britanice.

Firma este remarcată pentru “practica sa de propietate intelectuală cu o experiență extinsă și echilibrată”. De asemenea, SIMION & BACIU se remarcă pentru asistența juridică oferită “cliențior din sectoarele Telecom, Media și Telecomunicații și Gaming” și pentru experiența sa “în aspecte referitoare le  legislația privind protecția datelor”.

Fondată în 2019, SIMION & BACIU și-a consolidat rapid prezența în clasamentele internaționale de renume ca una dintre firmele de referință pentru piața românească de servicii de proprietate intelectuală, telecom, media și tehnologie. Ediția 2023 a cercetării vaste pe care o derulează Chambers and Partners este a doua consecutivă în care firma este inclusă în clasamente, pe palierul al 3-lea. Firma este admirată pentru performanța specialiștilor săi care sunt caracterizați ca având ”o reacție rapidă” și oferind “un serviciu excelent". 

În plus, Ana-Maria Baciu și Andreea Bende se bucură de o recunoaștere remarcabilă în cadrul clasamentelor individuale.

Ana-Maria Baciu, Managing Partner, este recunoscută ca un profesionist de top și inclusă în Band 1. Ea a fost în mod continuu inclusă în rezultatele acestei cercetări în ultimele 12 ediții ale ghidului. În ediția 2023 a ghidului este apreciată ca “unul dintre cei mai admirați experți în propietate intelectuală din această piață”, care oferă asistență juridică practică" și "nu este doar foarte experimentată, dar este și foarte isteață și receptive", conform editorialului Chambers and Partners Europe care reflect feedback-ul oferit de observatori independenți.

Andreea Bende, Partner, este recunoscută ca un profesioninst Up-and-Coming, fiind inclusă în clasament pentru al doilea an consecutiv. Datorită intereacțiunii loc cu Andreea, surse din piață o consideră ca fiind un specialist ”excelent”, care cunoaște mediul economic și elementele esențiale ale unui business", conform mențiunilor din editorialul Chambers and Partners.

Chambers and Partners este o companie independentă de top care derulează cercetări ale domeniului serviciilor profesionale juridice care acoperă peste 200 de jurisdicții. Realizează clasamente detaliate și informații despre cei mai importanți avocați și firme de avocatură din lume. Ediția sa europeană evaluează profesioniști și sociețăti care se remarcă într-o serie de domenii juridice, activi în Europa și oferă informații ce pot sprijini deciziile celor interesați de actorii din domeniul juridic.

Mai multe detalii despre metodologia utilizată de Chambers and Partners precum și rezultatele detaliate ale analizei pentru anul 2023 în Europa sunt disponibile aici.


O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent,
SIMION & BACIU a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.

Echipa de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri. Firma își desfășoară activitatea într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum Proprietate Intelectuală, Protecția Consumatorilor & Publicitate, Reglementare în domeniul jocurilor de noroc, Tehnologie & Media, Protecția Datelor cu Caracter Personal, Dreptul Societăților, Fuziuni & Achiziții, Reglementare în domeniul farmaceutic/medical și Soluționarea Disputelor.

SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum IMGL (International Masters of Gaming Law),  INTA (International Trademark Association), AmCham (American Chamber of Commerce in Romania) sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația ne este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv

 • Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021 și 2022), cea mai apreciată distincție internațională în domeniul proprietății intelectuale
 • Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
 • Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, la gata Global IP Awards (2022)
 • Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021 și 2022)
 • Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
 • Recunoașterea în categoria GOLD de către WTR 1000, în ambele categorii analizate pentru România: Enforcement & Litigation și Prosecution & Strategy (2023)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 55 / 247
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
 • BizBanker

 • BizLeader

   in curand...
 • SeeNews

  in curand...