ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR

10 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

 
 
THE CHILD FACTOR își propune să fie o platformă de informare asupra tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie. O parte importantă a articolelor publicate vor fi dedicate dreptului copilului și vor promova principiul interesului superior al copilului în special în contextul divorțului, dar nu numai. Blogul va fi editat de avocatul Ovidiu Șerban (foto), coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul firmei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP).

Inițiativa departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP a venit ca răspuns la nevoia clienților de a accesa informații juridice utile și corecte  în legătură cu problemele legale ce pot interveni în relaţiile dintre persoanele unite printr-o relaţie de rudenie sau prin căsătorie, în special în cazuri de divorț și partaje, adopții și succesiuni, violență domestică.


Nucleul platformei THE CHILD FACTOR va fi, după cum sugerează și denumirea blog-ului, dreptul copilului. Litigiile de familie au deseori un impact emoțional negativ asupra copiilor prinși în lupta părinților aflați în pragul unui proces de separare sau pe parcursul procedurii de divorț. “Factorul copil” este astfel unul dintre aspectele principale pe care trebuie să le aibă în vedere părinții în cadrul unui divorț, fiind important ca aceștia să înteleagă drama/trauma la care este supus copilul și să soluționeze conflictul cu un impact minim asupra minorului.

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

“Ideea blog-ului a luat naștere într-o perioadă de boom a cazurilor de divorț și de violență domestică. 2020  a fost anul care a adus un divorț la 3,5 căsătorii și peste 22000 de cupluri divorțate, iar trendul pare să continue. În cadrul procedurilor de divorț cu minori, lupta cea mai dură este, de cele mai multe ori, aceea pentru protejarea drepturilor copilului prins în disputa părinților și folosit de fiecare dintre aceștia drept armă sau monedă de schimb împotriva celuilalt părinte. Am susținut mereu și nu vrem să abdicăm de la acest principiu că interesul clientului trebuie să fie convergent cu interesul superior al copilului iar rezultatul să fie benefic atât pentru client cât și pentru copil. Fiecare parte este reprezentată de un avocat, singurul care nu are avocat în cadrul procesului este copilul. Milităm mereu, ca prim pas în procedura de divorț cu minori, pentru soluționarea amiabilă care presupune o înțelegere a părinților asupra celei mai bune variante de despărțire, cu impact minim asupra copilului”, a subliniat Ovidiu Șerban, coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP și inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR.

La adresa www.thechildfactor.ro pot fi accesate începând de astăzi primele articole publicate de echipa de avocați aflată în spatele acestui proiect.

ZRVP se numără printre puținele societăți de avocatură din România care oferă servicii de consultanță și reprezentare persoanelor fizice cu privire la toate aspectele juridice de dreptul familiei prin intermediul unui departament specializat. Echipa de avocați gestionează în prezent peste 100 de mandate, prepondent divorțuri și partaje, adopții și succesiuni.

ZRVP a organizat in 2018, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie, Fundația Estuar și cu Organizația Salvați Copiii, evenimentul ”Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”, o inițiativă necesară în condițiile în care numărul proceselor de divorț în care erau implicați copii minori se situa la peste 17.000 la nivelul anului respectiv, potrivit Institutului Național de Statistică. De atunci cifrele au crescut, la fel și cazurile de violență domestică, violență împotriva copiilor, abuzuri emoționale și fizice.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 28 / 72
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...