ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităţilor să susţină retragerea actului delegat de completare a Regulamentului (UE) 2020|852

17 Decembrie 2020   |   AGERPRES

Reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare susţin că producătorii din sectorul agroalimentar şi cooperativele trebuie să se poată baza pe sprijin pentru a continua să investească în metode de producţie mai durabile, în tehnologii şi afaceri mai inteligente, prin măsuri de adaptare.

 
 
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor să susţină respingerea şi retragerea actului delegat de completare a Regulamentului (UE) 2020/852 al Parlamentului European şi al Consiliului, până pe 18 decembrie 2020, întrucât se creează două sisteme paralele şi constrângeri suplimentare faţă de prevederile Politicii Agricole Comune.

"Prin acest act delegat se creează două sisteme paralele şi constrângeri suplimentare faţă de prevederile Politicii Agricole Comune. Producătorii din sectorul agroalimentar şi cooperativele agricole vor avea costuri mult mai mari pentru finanţare sau vor avea din ce în ce mai greu acces la finanţare. Reamintim că în România deja avem un acces limitat la finanţare şi costuri mai mari decât media europeană", se menţionează într-un comunicat al organizaţiei.


Potrivit sursei citate, până pe 18 decembrie 2020, se aşteaptă puncte de vedere din partea autorităţilor şi organizaţiilor profesionale în legătură cu actul delegat de completare a Regulamentului (UE) 2020/852 al Parlamentului European şi al Consiliului pentru stabilirea criteriilor tehnice de screening, pentru determinarea condiţiilor prin care o activitate economică se califică drept o contribuţie substanţială la climă, reducerea schimbărilor climatice sau adaptarea la schimbările climatice şi pentru a determina dacă această activitate economică nu cauzează niciun prejudiciu semnificativ oricăruia dintre celelalte obiective de mediu.

De asemenea, reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare susţin că producătorii din sectorul agroalimentar şi cooperativele trebuie să se poată baza pe sprijin pentru a continua să investească în metode de producţie mai durabile, în tehnologii şi afaceri mai inteligente, prin măsuri de adaptare.

"Garantarea accesului la resurse financiare este cheia, inclusiv la cele alocate în vederea recuperării în urma pandemiei Covid-19. Este important ca în acest proces să se realizeze un bilanţ şi să se aibă în vedere legislaţia deja existentă, precum şi munca agricultorilor, a proprietarilor de păduri şi a cooperativelor, în ameliorarea durabilităţii în agricultură şi silvicultură. Acest act ia o poziţie puternică şi disproporţionată faţă de sectoarele agricol şi forestier, care, cu siguranţă, nu sunt beneficiarul principal al produselor financiare pe care se concentrează Regulamentul 2020/852. Nu suntem de acord nici cu lipsa de reprezentativitate din grupul de experţi tehnici şi de pe platforma nou creată", spun reprezentaţii Alianţei.

În ceea ce priveşte activităţile economice bioenergetice, "criteriile tehnice sunt nepractice, nefezabile şi, mai presus de orice, necesită eforturi disproporţionate".

Alianţa spune că a transmis deja punctul său de vedere forurilor europene la actul delegat de completare a Regulamentului (UE) 2020/852, răspunzând astfel consultării publice, dar a comunicat şi tuturor autorităţilor române implicate riscurile şi repercusiunile pentru sectorul agroalimentar şi pentru România ale aprobării acestui act delegat şi a solicitat retragerea acestuia.

"Dacă actul delegat ar fi aprobat în forma prezentată, producătorii din sectorul agroalimentar, silvic şi nu numai vor putea accesa finanţări doar dacă se respectă simultan toate criteriile menţionate în anexa actului delegat. Evidenţiem că îngrijorările noastre sunt împărtăşite de toate organizaţiile naţionale membre ale Copa Cogeca, împreună cu care am realizat şi transmis un document de poziţie către instituţiile europene cu rol de decizie în acest dosar. Facem totodată un apel public la toate autorităţile române implicate în procesul de consultare : Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Finanţelor Publice, Secretariatul General al Guvernului, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Reprezentanţa Permanentă a României la UE, să solicite respingerea şi retragerea actului delegat de completare a Regulamentului (UE) 2020/852, până pe 18.12.2020", au mai transmis reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7792 / 9448
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...