ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cisco: 5G, Wi-Fi 6 sau Open Roaming - tendinţe importante cu impact asupra digitalizării

21 Iunie 2021   |   Agerpres

Previziunile au fost publicate recent şi vin să marcheze Ziua Mondială Wi-Fi, o iniţiativă globală a Wireless Broadband Alliance, sărbătorită pe data de 20 iunie.

 
 
Reţelele 5G, Wi-Fi 6 şi Open Roaming reprezintă câteva dintre tendinţele pe care specialiştii Cisco anticipează că vor avea un impact asupra digitalizării şi pot conduce la îmbunătăţirea conectivităţii la nivel mondial, în perioada următoare.
 
Previziunile au fost publicate recent şi vin să marcheze Ziua Mondială Wi-Fi, o iniţiativă globală a Wireless Broadband Alliance, sărbătorită pe data de 20 iunie.
 
Conform Cisco, una dintre tendinţele Wi-Fi cu impact asupra digitalizării reuneşte noua generaţie 5G şi Wi-Fi 6, despre care se afirmă că pot contribui la reducerea decalajului digital dintre ţări şi regiuni.
 
"Aceste tehnologii ajung în zone în care fibra optică este extrem de scumpă, inclusiv în comunităţile rurale. De aceste avantaje vor beneficia deopotrivă personalul din prima linie din sănătate, producţie şi educaţie, dar şi angajaţii mobili. Conexiunile wireless reprezintă un element esenţial în reducerea decalajului digital, deoarece aceste noi tehnologii stimulează progresul şi inovaţia pentru milioane de oameni", susţin reprezentanţii Cisco.
 
Datele existente la nivel mondial relevă faptul că, în prezent, jumătate din populaţia globului nu are acces la oportunităţi de business, de învăţare sau asistenţă medicală, iar în aproape fiecare ţară, decalajul digital afectează comunităţile rurale şi populaţia săracă în mod inegal.
 
O doua tendinţă preconizată de Cisco se referă strict la Wi-Fi 6, cel mai nou standard Wi-Fi, cunoscut şi ca 802.11ax.
 
"Pe lângă viteza semnificativ mai mare comparativ cu generaţia anterioară, Wi-Fi 6 oferă o capacitate cu până la 400% mai mare, fiind mult mai eficientă în spaţii mari precum amfiteatre, stadioane şi săli de conferinţă. Latenţa este mult îmbunătăţită, ceea ce permite scenarii de utilizare în timp aproape real. Reţeaua Wi-Fi 6 solicită mai puţin bateriile dispozitivelor conectate, oferind o experienţă de utilizare mai predictibilă", se precizează în analiză.
 
De asemenea, o politică de securitate Wi-Fi importantă este schimbarea parolelor implicite.
 
"Majoritatea dispozitivelor de reţea, cum ar fi Access Point-urile wireless, au parole de administrator implicite, astfel încât configurarea dispozitivelor să fie mai simplă. Schimbarea parolelor implicite pentru dispozitivele de reţea cu parole mai complexe - dar şi schimbarea frecventă a acestora - sunt modalităţi simple, dar eficiente, prin care putem îmbunătăţi securitatea Wi-Fi. Alte metode prin care asigurăm securitatea reţelei Wi-Fi includ criptarea, reţelele private virtuale, sistemele wireless de prevenire a intruziunilor şi managementul unificat al ameninţărilor. Această ultimă metodă oferă o modalitate simplificată de integrare a mai multor funcţii de securitate. Aceste funcţii sunt integrate într-un singur punct din reţea, eliminând nevoia de soluţii punctuale de la mai mulţi furnizori", sunt de părere experţii.
 
În ierarhia întocmită de cei de la Cisco se află şi Open Roaming - o iniţiativă multi-vendor, prin care se asigură o legătură mai bună între reţelele mobile şi Wi-Fi.
 
Astfel, prin Open Roaming se facilitează conectarea unui dispozitiv mobil la o reţea Wi-Fi de înaltă calitate şi comutarea uşoară între reţele. Acest lucru permite utilizatorilor, inclusiv celor de tip vizitator să se conecteze automat şi securizat în momentul în care dispozitivul lor se află în perimetrul unei reţele Wi-Fi membre şi care respectă standardele de securitate.
 
Nu în cele din urmă, digitizarea spaţiilor fizice cu tehnologii Wi-Fi reprezintă o altă tendinţă în materie de Wi-FI la nivel global.
 
"Sute de miliarde de metri pătraţi de spaţii fizice rămân o necunoscută, deoarece nici echipele IT şi nici cele de management nu au informaţii despre comportamentul oamenilor (clienţi, vizitatori, angajaţi) şi al obiectelor (active, senzori, dispozitive inteligente). Serviciile bazate pe localizare, cum ar fi Cisco DNA Spaces, utilizează date din infrastructura wireless şi le transformă în informaţii. Într-o lume în care website-urile şi aplicaţiile noastre mobile devin din ce în ce mai inteligente, DNA Spaces a fost concepută pentru a face clădirile mai inteligente. Înainte de pandemie, majoritatea clienţilor Cisco foloseau platforma pentru configurarea conexiunii Wi-Fi, pentru a localiza active sau pentru a obţine rapoarte lunare şi statistici cu privire la performanţa locaţiilor", notează compania.
 
Cisco este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcţioneze din anul 1984. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5692 / 8796
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...