Ministerul Agriculturii îşi propune să investească mai mult pe zona de procesare, în noul PNS 2021-2027
21 Octombrie 2020
AgerpresAcesta a subliniat că este nevoie de "un interes mai mare pentru formele a tot ce înseamnă forme asociative, grupuri de producători, asociaţii sau de cooperative", în aşa fel încât ei să îşi poată crea acele centre de colectare, de sortare, de ambalare şi de distribuţie către piaţă.
Ministerul Agriculturii îşi propune, în noul Program Naţional Strategic (PNS) 2021-2027, să investească mai mult în zona de procesare, astfel încât să vindem cât mai puţin produsul primar şi cât mai mult produsul procesat, a declarat miercuri Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
"Pe viitor, în noul PNS 2021-2027, Ministerul Agriculturii îşi propune să investească mai mult pe zona de procesare, astfel încât să vindem cât mai puţin produsul primar şi cât mai mult produsul procesat în aşa fel încât să putem vorbi de lanţul scurt de la producător la consumator pe de o parte, să vorbim mai mult de produse de calitate", a menţionat Viorel Morărescu.
Acesta a subliniat că este nevoie de "un interes mai mare pentru formele a tot ce înseamnă forme asociative, grupuri de producători, asociaţii sau de cooperative", în aşa fel încât ei să îşi poată crea acele centre de colectare, de sortare, de ambalare şi de distribuţie către piaţă.
În ceea ce priveşte digitalizarea agriculturii, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Mihai Moraru, a subliniat că digitalizarea în agricultură are unele limitări. "Aş considera mult mai importantă această componentă de a ajunge la zi cu tehnologia", a menţionat acesta.
Referitor la profilul fermierilor care aplică pe zona de tehnologizare, directorul general al AFIR a precizat că o mare parte a proiectelor au profil vegetal, în principiu pe cultură mare de cereale.
"În principiu, bună parte a proiectelor pe care le avem contractate, care s-au implementat sau care se află în contractare au profil vegetal, în principiu pe cultură mare de cereale. Trebuie avut în vedere şi impactul proiectelor. Dacă vorbim de o fermă mare cu câteva mii de hectare suprafaţă, acolo este o altă capitalizare, un alt potenţial financiar de a aduce o cofinanţare mult mai uşor. Vorbim pe de altă parte de fermele mici, fermele de familie, eu fiind un fan al acestor ferme pentru că mi-aş dori să existe o clasă de mijloc. Eu consider fermele o clasă de mijloc a agriculturii şi trebuie să avem o pătură cât mai bine pusă la punct şi cât mai numeroasă", a menţionat Mihai Moraru.
Reprezentanţii MADR au participat miercuri la videoconferinţa ZF ''Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii?''.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 7932 / 9187 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...