ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Turcan: Viziunea în privinţa ajutoarelor sociale e sprijinirea celor vulnerabili şi încurajarea muncii pentru cei apţi de muncă

15 Ianuarie 2021   |   AGERPRES

Ea a explicat că acordarea ajutorului social presupune că, în urma unei anchete, trebuie verificate veniturile persoanei respective, dacă are imobil şi alte bunuri şi dacă a refuzat un loc de muncă, dacă se poate încadra.

 
 
Optica privind ajutoarele sociale ar trebui schimbată, iar viziunea liberală este sprijin ţintit pentru cei vulnerabili şi încurajarea muncii pentru cei care pot să meargă la muncă, a declarat, joi seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România în ultimii ani constant şi, în acelaşi timp, şi numărul celor care beneficiază de ajutorul de sprijin pentru familie, care este tot o formă de ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse. În privinţa ajutoarelor sociale aş vrea să schimbăm puţin optica în raport cu acordarea acestora şi anume să încurajeze totuşi reîncadrarea în câmpul muncii pentru cei care vor să muncească, iar cei care nu pot cu adevărat să fie sprijiniţi. Viziunea liberală a noastră în privinţa ajutoarelor sociale este sprijin ţintit pentru cei cu adevărat vulnerabili şi încurajarea muncii pentru cei care pot să meargă la muncă", a spus Raluca Turcan, la Antena 3.


Ea a explicat că acordarea ajutorului social presupune că, în urma unei anchete, trebuie verificate veniturile persoanei respective, dacă are imobil şi alte bunuri şi dacă a refuzat un loc de muncă, dacă se poate încadra.

"În mod normal, această verificare ar trebui să se producă undeva la 6 luni. Din nefericire, aici se produce o ruptură, în sensul în care anchetele sociale se fac la nivel de autorităţi locale. Unele autorităţi locale îşi iau în serios misiunea de a-i îndemna să depună şi muncă în folosul comunităţii, să-şi caute în continuare un loc de muncă. Alţii se complac, pentru că ţinându-i pe oameni oarecum în sărăcie îi ţii şi într-un soi de dependenţă", a spus ministrul Muncii.

Aceasta a subliniat că a făcut un plan de acţiune cu echipa din Ministerul Muncii şi anume, prin Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, să fie demarate inspecţii şi campanii în teritoriu, astfel încât să se vadă dacă printre beneficiarii de venit minim garantat sau de ajutor pentru sprijinirea familiei, sunt într-adevăr persoane care au deschiderea să-şi caute loc de muncă în continuare sau se complac în acea formă de sprijin.

"Aici mai există un aspect care mie îmi dă destul de mult de gândit şi avem spaţiu de manevră în continuare şi asta întăreşte oarecum ceea ce am spus de la început că mi-aş dori să se întâmple în aceste minister, şi anume toate formele de sprijin să fie integrate. Adică un om atunci când este într-o situaţie vulnerabilă să primească pachete integrate de sprijin, şi pentru copii, şi educaţionale, şi sanitare şi de consiliere, şi de îndrumare, dacă pot, spre piaţa muncii. Şi să ai o evidenţă a acestor pachete sociale, pentru că, din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutor social, de venit minim garantat, beneficiază şi de ajutor pentru sprijinirea familiei, au şi alocaţii pentru copii, au şi ajutor pentru încălzire. Am făcut o evaluare şi există cumul chiar de 6-7 beneficii de la stat fără să ai totuşi dovada că omul respectiv nu se complace în acest soi de abundenţă de beneficii în loc să intre pe piaţa muncii şi să se străduiască, aşa cum se străduiesc milioane de oameni în România", a punctat ministrul Muncii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7081 / 8827
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...