ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ghidul solicitantului privind aprobarea condiţiilor de acces la canalizaţia subterană pentru instalarea reţelelor de comunicaţii,publicat de ANCOM

18 Ianuarie 2021   |   AGERPRES

Documentul publicat de ANCOM este un instrument util autorităţilor care vor să dezvolte proiecte de canalizaţie subterană, oferind date importante pentru o dimensionare adecvată a infrastructurii fizice subterane, precum şi informaţii care trebuie avute în vedere la definirea condiţiilor tehnice şi economice de acces care se supun aprobării ANCOM.

 
 
Ghidul solicitantului privind aprobarea condiţiilor de acces la canalizaţia subterană pentru instalarea reţelelor de comunicaţii a fost publicat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

"Plecând de la experienţa proiectelor implementate în Bucureşti, Oradea, Sibiu sau Timişoara, am realizat acest ghid pentru că ne dorim să sprijinim autorităţile administraţiei publice, în special cele locale, în aplicarea eficientă a Legii infrastructurii, în beneficiul tuturor utilizatorilor. Astfel că am elaborat un set de instrucţiuni şi recomandări detaliate, care să faciliteze obţinerea aprobării condiţiilor de acces pentru proiectele de canalizaţie subterană destinate instalării de reţele publice de comunicaţii electronice sau de fibră optică neechipată şi realizate cu participarea, sprijinul sau finanţarea autorităţilor administraţiei publice. Este un nou demers al ANCOM în vederea simplificării şi accelerării procesului de instalare subterană a reţelelor de comunicaţii. Serviciile de comunicaţii sunt esenţiale, vitale pentru orice societate modernă, pentru orice comunitate şi trebuie dezvoltate respectând reguli şi principii sănătoase", a declarat Eduard Lovin, vicepreşedinte ANCOM.


Documentul publicat de ANCOM este un instrument util autorităţilor care vor să dezvolte proiecte de canalizaţie subterană, oferind date importante pentru o dimensionare adecvată a infrastructurii fizice subterane, precum şi informaţii care trebuie avute în vedere la definirea condiţiilor tehnice şi economice de acces care se supun aprobării ANCOM.

Astfel, în cadrul Ghidului, solicitanţii vor găsi recomandări pentru elaborarea documentaţiei care se supune aprobării ANCOM, cuprinzând categorii de documente precum solicitarea de aprobare a condiţiilor tehnice şi economice de acces menţionată de Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice şi documentele care includ propunerile privind condiţiile tehnice şi economice de acces.

De asemenea, în cadrul Ghidului, solicitanţii vor găsi recomandări referitoare la documentaţia care fundamentează proiectul de infrastructură.

"De exemplu, ANCOM le recomandă autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale să se asigure că exploatarea canalizaţiei subterane se realizează în mod judicios, cu respectarea principiului neutralităţii tehnologice a reţelelor de comunicaţii electronice, dar şi că accesul la serviciile puse la dispoziţia beneficiarilor nu este condiţionat de achiziţionarea unor resurse care nu le sunt necesare acestora", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte categoriile de proiecte pentru care este necesară aprobarea ANCOM, Ghidul oferă totodată informaţii despre categoriile de proiecte pentru care este necesară aprobarea ANCOM.

"Sunt menţionate, astfel, proiecte în care construirea şi exploatarea unei infrastructuri fizice subterane destinate instalării de reţele de comunicaţii electronice se realizează direct de către o autoritate a administraţiei publice (finanţare publică integrală, precum proiectele realizate în municipiile Timişoara, Sibiu, Târgu-Mureş şi comuna Ghiroda)", se mai spune în comunicat.

Totodată, Ghidul oferă detalii despre proiecte în care autorităţile administraţiei publice participă alături de un operator economic ori sprijină activitatea acestuia de construire şi exploatare a unei infrastructuri fizice subterane destinate instalării de reţele de comunicaţii electronice (parteneriat public-privat, precum proiectele realizate în municipiile Bucureşti sau Oradea).

Referitor la transmiterea documentaţiei către ANCOM, pentru obţinerea aprobării ANCOM, Autoritatea încurajează transmiterea informaţiilor şi documentelor necesare, precum şi a oricăror solicitări de informaţii şi clarificări, prin intermediul poştei electronice, la adresele: sai@ancom.org.ro şi conditii.tehnice.acces@ancom.ro.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piata de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2637 / 5357
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...