![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
România | VisaWaiver - Rata de refuz a vizelor pentru SUA a fost de 8,79% în 2023, cel mai scăzut nivel
18 Ianuarie 2024
AgerpresDintre cele trei ţări din Uniunea Europeană candidate dar care nu sunt parte a programului Visa Waiver, România înregistrează în termeni procentuali cea mai importantă scădere (Republica Cipru a scăzut de la 6,22% la 4,48%, iar Bulgaria a înregistrat o creştere de la 10% în 2022 la 11,61% anul trecut).
Rata de refuz a vizelor pentru SUA solicitate de români a fost de 8,79% pentru anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022 - 30 septembrie 2023), arată datele publicate miercuri de Departamentul de Stat al SUA.
Potrivit Ambasadei României în Statele Unite, este cea mai scăzută rată de refuz al vizelor din toată istoria relaţiei bilaterale România-Statele Unite, iar România se află într-o descreştere accelerată în ultimii trei ani (17,03% în 2021, 12,61% în 2022). Scăderea faţă de anul fiscal precedent este de 3,82%.
Dintre cele trei ţări din Uniunea Europeană candidate dar care nu sunt parte a programului Visa Waiver, România înregistrează în termeni procentuali cea mai importantă scădere (Republica Cipru a scăzut de la 6,22% la 4,48%, iar Bulgaria a înregistrat o creştere de la 10% în 2022 la 11,61% anul trecut).
"Mai este un drum lung, dar suntem foarte optimişti întrucât există o intenţie politică reală de a include România în Visa Waiver Program, iar ambele guverne sunt pe deplin angajate ca toate cerinţele programului de scutire de viză să fie îndeplinite. Dacă totul merge conform planului şi nu apar dificultăţi majore, putem estima că România va face parte din programul american de scutire de viză anul viitor", a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, citat pe pagina de Facebook a ambasadei României la Washington.
Cererea României de a fi inclusă în programul Visa Waiver este "legitimă", dar problema e legată de rata de refuz pentru cei care aplică pentru viză. Pentru ca România să intre în programul Visa Waiver, rata de refuz trebuie să scadă sub 3%, declara în februarie 2023 la Bucureşti senatorul american democrat Dick Durbin.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 230 / 4604 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...