ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă stagiarilor Țuca Zbârcea & Asociații, firmă cu 34 de avocați sub 30 de ani și care sunt cerințele pentru tinerii speciali, cu gândire „out of the box”, așteptați să se alăture echipei. Noii colegi sunt recrutați în funcție de specializările firmei și au oportunitatea de a lucra alături de avocați valoroși, cu o bogată experiență în domeniu

18 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Firma organizează în fiecare vară, în timpul vacanței studenților, „Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, destinat în primul rând celor care au absolvit anul III de studiu. Programul este deschis și pentru studenții bine pregătiți de anul II.

 
 
Contextul actual nu a schimbat cu nimic politica de resurse umane din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, firma de avocatură continuându-și planurile de personal care vizează recrutarea de talente. Anul acesta, echipa s-a mărit deja cu patru avocați stagiari, urmând ca din toamnă alți doi tineri să vină alături de profesioniștii cu experiență, sub rezerva promovării examenului de intrare în Barou. „Avem în vedere toate specializările și practicile, însă până acum am recrutat în general avocați absolvenți în cadrul departamentului de litigii și arbitraje, inclusiv arbitraje internaționale, dar și banking”, explică Monica Paisa, Staff Coordinator în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații.


Firma de avocatură caută tineri dornici să se afirme, capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză. „Căutăm absolvenți dornici să se afirme, implicați în organizații studențești, capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză, tineri speciali cu gândire „out of the box”. Acestea sunt singurele „teste” pe care trebuie să le treacă pentru a rămâne alături de noi și pe mai departe”, subliniază Monica Paisa.

Experiența pe care Țuca Zbârcea & Asociații o are cu noile generații arată faptul că tinerii care intră astăzi pe piața muncii sunt interesați de stabilitate financiară, oportunități de avansare în carieră, sănătate, educație (self-improvement) și timp pentru propriile pasiuni. „Practic, cu cât mai multe beneficii, cu atât mai bine. Conceptul „life-work balance” este foarte bine adoptat și înțeles de noua generație. Au mare succes pachetele salariale care includ abonamente la sală, servicii medicale, lucrul de acasă, dar și posibilitatea de a avansa în carieră într-un timp scurt, de 2-3 ani. Pe termen lung însă, am constatat o tendință a tinerei generații de a acorda mai mare importanță echipei din care fac parte, proiectelor în care sunt implicați si posibilității de a-și pune amprenta”, menționează Monica Paisa.




Piața muncii din avocatură este una dinamică, în care tinerii avocați sunt forțați să se adapteze rapid. Uneori, cei aflați la început de drum în profesie pot da dovadă de nerăbdarea și de o dorință de avansare mult prea rapidă în carieră prin comparație cu nivelul de experiență. Tot în categoria unor minusuri cu care tinerii vin astăzi se poate încadra și vizarea unor recompense imediate.

Avocatura este o profesie complexă, în care este nevoie de învățare continuă și de o muncă realizată în mod constant. Monica Paisa le atrage atenția celor care se îndreaptă către această meserie că, în avocatură, sunt necesare atenția la detalii, pregătirea temeinică și grija pentru client.

„Avocații stagiari sunt recrutați de la început în funcție de specializările firmei și sunt arondați unui Asociat care se ocupă de formarea lor. Programul de lucru este unul normal, iar evaluarea se face trimestrial. În plus, ei primesc feedback constant din partea echipei, pentru a se adapta mai ușor cerințelor. Onorariile se înscriu în standardele practicate de firmele din acest domeniu, iar beneficiile sunt cele clasice: servicii medicale, programul de lucru flexibil, zile libere suplimentare acordate în funcție de vechimea în firmă, programe de training și formare profesională, dar și teambuilding-uri etc.”, completează interlocutoarea BizLawyer.

Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații

Firma organizează în fiecare vară, în timpul vacanței studenților, „Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, destinat în primul rând celor care au absolvit anul III de studiu. Programul este deschis și pentru studenții bine pregătiți de anul II.

Țuca Zbârcea & Asociații oferă stagii de practică în urma unei selecții atent realizate. Această selecție se bazează pe proiectele organizate împreună cu asociațiile studențești (cum ar fi concursuri de procese simulate, concursuri de eseuri, școli de vară etc), dar și prin anunțuri directe. „De asemenea, întrucât ne propunem o colaborare pe termen lung, studenții care au primit evaluări foarte bune în cadrul programul precedent au posibilitatea de a ni se alătura la practică și anul acesta”, punctează Monica Paisa.

Programul de practică se desfășoară în perioada iulie – septembrie, sub forma a trei serii de stagii cu câte opt locuri de practică fiecare. Studenții lucrează fie numai cu o singură echipă de avocați, având unul sau doi mentori desemnați din cadrul acesteia, fie au posibilitatea să colaboreze cu mai mulți mentori din echipe specializate pe arii diferite de practică. Reprezentaníi firmei de avocați spun că încearcă întotdeauna să țină cont de preferințele studenților, de domeniile în care își doresc să se specializeze în viitor.

Programul de practică reprezintă pentru firmă ocazia de a face cunoștință cu mulți dintre viitorii stagiari.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



„Încă din prima zi de practică organizăm întâlniri ale avocaților mentori cu studenții pe teme de interes pentru ei: ce înseamnă avocatura de business în România, care este modul de lucru în societatea noastră, care sunt ariile de practică cu cele mai multe proiecte în desfășurare, care sunt provocările actuale în domeniul juridic etc. Studenții beneficiază de training-uri susținute de avocații noștri și sunt încurajați să propună subiecte de dezbatere. Principalele activități alocate studenților sunt documentarea juridică în diverse domenii de drept și redactarea de documente sub îndrumarea avocaților lor coordonatori”, susține Monica Paisa.

Interacțiunea cu viitorii profesioniști în drept a fost una excelentă și anul acesta, iar echipa Țuca Zbârcea & Asociații  s-a bucurat să descopere studenți remarcabili, implicați, dornici să învețe și să lucreze atent. „Ca toți tinerii aflați la început de drum, ei au nevoie de îndrumare, de un timp de adaptare, de susținere și înțelegere din partea mentorilor. Studenții ne-au declarat, inclusiv la finalul stagiului de practică, că principalul beneficiu pentru ei este oportunitatea de a lucra în cadrul unei firme de top, alături de avocați valoroși, cu o bogată experiență în domeniu. La acestea se adaugă oportunitatea de a-și testa cunoștințele și de a învăța lucruri noi, de a-și descoperi talente sau dezvolta anumite aptitudini și, nu în ultimul rând, de a înțelege mai bine avocatura de business și a identifica specializarea / specializările care li se potrivește/potrivesc cel mai bine. În egală măsură însă, stagiile sunt remunerate, așadar există și beneficii materiale asociate programului de practică. Și anul acesta avem în vedere studenți pe care ni-i dorim anul viitor în echipa noastră de avocați stagiari”, nuanțează Monica Paisa.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre firmele din liga mare a avocaturii de business care recrutează în mod constant tinere talente. În acest moment, echipa include 34 de avocați sub 30 de ani, ceea ce înseamnă aproximativ 29% din numărul total de avocați.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 721 / 1898
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...