ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)

14 Februarie 2024   |   M. T.

Pentru a constata faptele ilicite, instanțele au realizat o analiză migăloasă a unei varietăți de chestiuni juridice.

 
 
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement a obținut, la începutul acestui an, o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, prin care a fost admisă o acțiune în concurență neloială, fiind interzise fapte de tipul deturnarea clientelei. De asemenea, instanța a acordat clientului asistat despăgubiri constând în pierderea șansei de a obține anumite rezultate economice din relația cu un potențial client și, respectiv, cu un client deturnat. Proiectul a fost coordonat de avocatul Ioana Gelepu, coordonatoarea cabinetului.

Litigiul a fost inițiat de o companie renumită, ce activează în 3 domenii de business interconectate, și anume: operator de restaurante, catering de evenimente și operator de food court.


Soluția pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 18 ianuarie 2024 pune capăt unei dispute judiciare care a durat peste 4 ani, antrenând un probatoriu voluminos, inclusiv o expertiză contabilă și audierea a 7 martori.

Prin hotărârea rămasă definitivă s-a constatat săvârșirea următoarelor fapte ilicite, instanța dispunând, în esență, interzicerea utilizării, în cadrul unui restaurant deschis de competitor, a conceptului prin care devenit cunoscută activitatea reclamantei pe segmentul relevant, precum și a elementelor esențiale cuprinse în oferta transmisă de aceasta unui potențial client. De asemenea, au fost interzise folosirea informațiilor confidențiale de natură comercială aparținând reclamantei, acțiunilor desfășurate în scopul obținerii, din partea furnizorilor reclamantei, a unor condiții similare cu cele practicate în relația cu aceasta din urmă, precum și deturnarea clientelei.

De asemenea, au fost acordate despăgubiri constând în pierderea șansei de a obține anumite rezultate economice din relația cu un potențial client (o bancă cunoscută) și, respectiv, cu un client deturnat (o școală privată).
Pentru a constata faptele ilicite descrise mai sus, instanțele au realizat o analiză migăloasă a unei varietăți de chestiuni juridice, unele aflate la confluența dintre noțiuni tradiționale (precum conduita de bună-credință sau uzanțele cinstite) și prezumții extrase în mod riguros și pragmatic pe baza unei situații de fapt extrem de dense, care includea o veritabilă radiografie a numeroaselor acțiuni ale concurentului pe perioada dedusă judecății.

În acest context, au fost verificate inclusiv aspecte care țineau de design-ul specific restaurantelor părților și modul de prezentare a felurilor de mâncare (conchizându-se că s-a reprodus conceptul folosit de reclamantă în restaurantele sale), tipurile de feluri de mâncare incluse de fiecare concurent în cadrul meniului ofertat către un potențial client și prețurile aferente, dar și aplicabilitatea normelor ce asigură o funcționare sănătoasă a pieței, precum cele care ocrotesc secretul comercial.  

Proiectul a fost coordonat de-a lungul timpului de Ioana Gelepu.

Ioana Gelepu a activat timp de peste 21 de ani în două cunoscute societăți de avocatură, având calitatea de partener timp de 12 ani în cea de-a doua. Atrasă de un destin profesional independent și de modelul factotum, care permite aducerea nivelului serviciilor profesionale ale unui litigator la standardul unui sfătuitor personal, ea a decis ca, începând cu 1 martie 2023, să-și schimbe traseul profesional, pentru a activa într-o formulă elitistă de tip boutique de litigii.

Potrivit ultimei ediții a ghidului juridic Chambers Europe, care o evidențiază pe Ioana Gelepu în practica de Dispute Resolution (Band 5 în chiar primul an de funcțioare a firmei), avocatul se remarcă prin experiența sa în litigii, în special în ceea ce privește consilierea în dispute civile și administrative din sectorul sănătății. ”Ioana este un foarte bun litigator, are cunoștințe juridice foarte solide și este  business-oriented", a declarat unul dintre clienții intervievați de Chambers Europe.

Ioana Gelepu îmbină know-how-ul avocaturii de business cu o abordare foarte personalizată, ce implică gestionarea la nivel personal a aproape tuturor detaliilor pe care le antrenează strategia și argumentarea unui caz, notează și Legal 500. Combinația asigură un produs finit de înaltă clasă, o adaptare pragmatică și eficientă la evoluția dosarului și o relație de tip "umăr la umăr" cu clientul pe tot parcursul duelului litigios, punctează ghidul juridic internațional.

Mai multe detalii despre Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement pot fi găsite pe gelepu.ro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 19 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...